Obradović: Odgovorni su i oni koji tvrde da Mali nema veze sa 24 stana

Obradović: Odgovorni su i oni koji tvrde da Mali nema veze sa 24 stana

Boško Obradović (foto: Medija centar)

Komentarišući KRIK-ovo otkriće da je ministar finansija Siniša Mali nesumnjivo bio vlasnik 24 stana u Bugarskoj predsednik pokreta Dveri Boško Obradović kaže da bi svi koji su govorili da to nije tačno i da novinari lažu, trebalo da snose odgovornost, ali i dodao da ne veruje da će državni organi reagovati i pokrenuti bilo kakav postupak.

Piše: Sara Smolović

„Trebalo bi pre svega da odgovaraju oni koji su tvrdili da Siniša Mali nema nikakve veze ni sa kakva 24 stana u Bugarskoj, da je to izmišljeno, da mediji lažu. Ako je to sada potvrđeno, onda bi neko samo zbog toga trebalo da snosi makar moralnu i političku odgovornost, a da ne govorimo o onoj najvažnijoj, a to je krivična odgovornost“, kaže Obradović za KRIK.

Obradović navodi da je Mali ministar iako iza sebe ima plagijat doktorske disertacije i dodaje da je još dramatičnije da ostane na toj funkciji nakon dokaza da je bio vlasnik ofšor firmi preko kojih je kupio stanove u Bugarskoj. 

„Kriminal i korupcija postali su zaštitni znak aktulene vlasti i ono što je najstrašnije više nikoga ne iznenađuje kada stignu ovakve potvrde.“

On ističe da ne veruje da će nadležni državni organi reagovati u ovom slučaju i pokrenuti postupak protiv Malog. 

„Policija, tužilaštvo i sudovi su pod kontrolom jednog čoveka iz vrha ove vlasti i dok je to tako ne možemo očekivati da će Aleksandar Vučić suditi samom sebi“, ističe on. 

KRIK je, podsetimo, u okviru međunarodnog novinarskog projekta „Pandorini papiri“ došao do dokumenata koja su dokazala da je Mali bio vlasnik 24 stana u Bugarskoj. U pitanju su sertifikati o vlasništvu dve ofšor firme sa Britanskih Devičanskih Ostrva u kojima se vidi da je Mali bio njihov vlasnik. 

Mali je stanove kupovao 2012. i 2013, a u to vreme bio je finansijski i ekonomski savetnik Aleksandra Vučića, tada prvog potpredsednika Vlade. 

KRIK je još 2015. otkrio da je Mali kao direktor ove dve ofšor firme kupovao stanove, ali je on tada negirao da je stoji iza firmi i novinare KRIK-a je optužio da lažu. U njegovu odbranu stao je i Vučić. 

Mali je juče ponovo optužio novinare da lažu.

„Ako postoji bilo šta što nije urađeno u skladu sa zakonom, izvolite imate nadležne organe i ponesite sva ta vaša dokumenta nadležnim organima. To sam već prošao, kao što znate i sve dokazao i pokazao, nije problem ponovo”, kazao je juče Mali.

Više o tome pročitajte ovde

Comments are closed.