MUP: 12 osoba uhapšeno zbog prevara, krađa i razbojništava

MUP: 12 osoba uhapšeno zbog prevara, krađa i razbojništava

Foto: MUP

Policija je u više odvojenih akcija uhapsila 12 ljudi zbog sumnje da su vršili razbojništva, prevare ili krađe, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Jelena Radivojević

Policija u Užicu uhapsila je četrdesetogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je uzimao novac od građana kako bi im skinuo crnu magiju. Sumnja se da je dve žene doveo u zabludu da će im skinuti crnu magiju zbog koje im je navodno preminuo otac, odnosno muž, za šta im je u periodu od 2015. do 2018. uzeo gotovo 9,5 miliona dinara.

On je uhapšen dok je preuzimao paket sa unapred označenim novčanicama i predmetima oštećene. Pretresom stana u kom živi policija je pronašla još 56 paketa koje mu je oštećena davala kako bi skinuo crnu magiju.

Užička policija uhapsila je još dve osobe zbog sumnje da su tokom noći ušli na neobezbeđeno gradilište na Zlatiboru i iz hodnika i apartmana ukrali razne vrste alata, opremu za građevinarstvo, kao i inventar za opremanje apartmana.

U Požarevcu je uhapšen dvadesetogodišnjak zbog sumnje da je krajem novembra provalio u garažu u Petrovcu na Mlavi iz koje je ukrao kompresor, trimer, bušilicu i drugi alat.

Policija u Čačku uhapsila je dva mladića zbog sumnje da su u septembru u Gornjoj Trepči pokušali da opljačkaju menjačnicu u sklopu specijalne bolnice za rehabilitaciju Atomska Banja. Jedan od osumnjičenih je uz pretnju pištoljem zahtevao od radnica da mu daju novac, a pošto su rekle da novca nema jer su predale pazar, on je pobegao.

Četrdesetogodišnji muškarac iz Jagodine uhapšen je zbog sumnje da je varao sugrađane da će im obezbediti vizu, radne papire i posao u Švedskoj u zamenu za 600 evra.

Devetnaestogodišnji mladić iz Jagodine sumnjiči se da je sredinom novembra ispred teretane presreo muškarca, više puta ga udario u glavu i telu a zatim mu ukrao ključ od automobila, mobilni telefon i ranac. Protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku, kao i protiv još tri osobe pod sumnjom da su krale i varale sugrađane.

Comments are closed.