KRIK-u priznanje za slobodu izražavanja

KRIK-u priznanje za slobodu izražavanja

Redakcija portala KRIK dobitnik je priznanja za slobodu izražavanja – jednog od tri priznanja koja nevladina organizacija Građanske inicijative dodeljuje borcima za očuvanje „tri slobode“: slobode okupljanja, udruživanja i izražavanja.

Piše: Bojana Jovanović

Redakcija portala KRIK nominovana je i izabrana zbog toga što prkosi pritiscima, napadima i desetinama tužbi onih koji su oteli moć za sebe, kako bi temeljno izveštavala javnost o kriminalu i korupciji u našoj zemlji, navele su u obrazloženju Građanske inicijative.

„Hrabrost novinarki i novinara KRIK-a simbol je borbe protiv cenzure, insistiranja na odgovornosti i transparentnosti onih koji bi trebalo da rade u javnom interesu. Njihova posvećenost u istraživanju kriminalnih veza i otkrivanja koruptivnih mreža, temelj je odbrane demokratskog i slobodnog društva“, navodi se dalje.

KRIK je dobitnik priznanja za slobodu izražavanja, priznanje za slobodu udruživanja dobio je Pokret za mentalno zdravlje, dok je nagradu za slobodu okupljanja dobio EuroPride 2022.

Priznanja će biti uručena sutra u „Dorćol platzu“ u Beogradu.

KRIK je, podsetimo, nedavno obavešten da je dobitnik i regionalne novinarske nagrade „Srđan Aleksić“ za profesionalno i društveno odgovorno medijsko izveštavanje koje rezultira konkretnim dobrobitima za ljude i zajednice. Nagradu, koja će biti dodeljena u subotu u Banjaluci, dobio je u kategoriji „Za medije“.

Comments are closed.