Hrkalović i Stefanović saslušani u policiji

Hrkalović i Stefanović saslušani u policiji

Hrkalović/Stefanović (foto: KRIK)

Ministar Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović danas su saslušani u policiji povodom optužbi koje su prethodnih dana iznosili u medijima. Nije poznato o čemu su tačno govorili, ali je iz tužilaštva juče saopšteno da će biti ispitane tvrdnje koje se odnose na policijskog načelnika Slobodana Milenkovića, koji je otkrio slučaj „Jovanjica”, a koga je Hrkalović optužila za prodaju droge.

Piše: Milica Vojinović 

Hrkalović je u zgradi policije bila punih šest sati, a Stefanović tri.

Hrkalović nije želela da da izjavu novinarima koji su ih čekali ispred ulaza u Sektor unutrašnje kontrole (SUK) policije.

Za razliku od nje, Stefanović se kratko obratio novinarima, ali nije otkrio o čemu je konkretno govorio na razgovoru.

„Završili smo sve i ja verujem da smo dodatno neke detalje rasvetlili. Naravno to je dalje u rukama tužilaštva. Ja verujem da će rasvetliti svaki od tih slučajeva i da ćemo doći do potpune istine“, rekao je Stefanović, ali nije želeo da odgovara na pitanja novinara.

Njih je SUK pozvao na razgovor zbog optužbi koje su prethodnih dana iznosili u javnosti. Iz tužilaštva su, međutim, naveli da su policiji naložili da ispitaju samo tvrdnje koje se tiču policijskog načelnika Slobodana Milenkovića, koji je vodio otkrio slučaja „Jovanjica”, a koga je Hrkalović optužila za prodaju droge.

Ostale tvrdnje koje su oboje iznosili prethodnih dana, a u kojima su optuživali jedno drugo, ali i pojedine stranačke kolege, za saradnju sa kriminalcima, za sada ostaju van istrage tužilaštva.

Hrkalović je, podsetimo, Stefanovića optužila da je sarađivao sa kriminalcima posebno sa grupom Veljka Belivuka, optuženom za sedam ubistava. Ona je u intervjuu za prorežimski tabloid „Objektiv“ tvrdila i da je Stefanović prisluškivao predsednika države Aleksandra Vučića.

U istom intervjuu Hrkalović je, u pokušaju da dovede u pitanje slučaj „Jovanjica“ – kazala da su slučaj montirali Stefanović i policijski načelnik Slobodan Milenković, koji je uhapsio Predraga Koluviju. Milenkovića je optužila i da prodaje drogu. Iz tužilaštva je prekjuče saopšteno da će biti ispitani njeni navodi o Milenkoviću, što je njegov advokat ocenio kao pritisak na njega. 

Stefanović je, sa druge strane, optužio nju za saradnju sa Belivukovom kriminalnom grupom. On je izneo i nove detalje o tome da je Hrkalović na putovanju u Izraelu bila sa članom kavačkog kriminalnog klana sa kojim je Belivukova grupa blisko sarađivala.

Ministar je u svom obraćanju govorio i o biznismenu i nekadašnjem prijatelju Aleksandru Papiću. Optužio ga je da je bio blizak Belivukovoj grupi kojoj je otkrivao poverljive policijske informacije, ali i da stoji iza tabloida „Objektiv” koji koristi za obračun sa Stefanovićem.

Comments are closed.