Bratu bivšeg Vulinovog sekretara ponovo će se suditi za trgovinu drogom

Bratu bivšeg Vulinovog sekretara ponovo će se suditi za trgovinu drogom

Marko Jablanović (foto: KRIK.rs)

Sudije Apelacionog suda u Beogradu ukinule su presudu kojom je Marko Jablanović, brat bivšeg državnog sekretara Ministarstva za rad Aleksandra Jablanovića, bio osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine drogom i naložile novo suđenje. 

Piše: Jelena Radivojević

Apelacioni sud u Beogradu naveo je u šturom saopštenju da je presuda ukinuta jer u njoj nije jasno obrazloženo na osnovu čega su optuženi i osuđeni.

„Zbog toga se ukidanje prvostepene presude pokazuje nužnim“, piše u saopštenju.

Jablanović i još trojica muškaraca osuđeni su u novembru 2019. godine zbog trgovine drogom, na kazne od tri do pet godina zatvora.

Na presudu Apelacionog suda se čekalo ovoliko jer je Viši sud napravio grešku i presudu nije dostavio jednom osuđenom, što je produžilo postupak.

Sudija Višeg suda u Beogradu Olivera Pajić je pri izricanju presude rekla da su optuženi krivi jer su 2017. godine organizovali kupoprodaju oko 2,8 kilograma marihuane.

Utvrđeno je da je Jablanović kupio marihuanu i organizovao njen prevoz iz Novog Pazara do Beograda. Droga je bila spakovana u pakete skrivene u bunker u krovu automobila „fijat punto“ koji je vozio optuženi Nihat Preljić. Drugi optuženi Bajram Aličković je navodno vozio ispred njega i obaveštavao ga ima li na putu policije.

Jablanović je, podsetimo, uhapšen u službenom automobilu  Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u kome je tada sekretar bio njegov brat Aleksandar. Na čelu ministarstva je bio Aleksandar Vulin.

Aleksandar Jablanović je nedugo zatim podneo ostavku navodeći da prihvata punu odgovornost jer je dozvolio da se tog dana njegov brat sa suprugom preveze u službenom vozilu. Jablanović je ranije bio funkcioner Srpske liste na Kosovu. Nakon što je podneo ostavku na mesto državnog sekretara vratio se na Kosovo gde je osnovao Partiju kosovskih Srba koja sada oštro kritikuje vladajuću Srpsku listu.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.