Beko kažnjen sa 100.000 dinara zbog nepojavljivanja na sudu

Beko kažnjen sa 100.000 dinara zbog nepojavljivanja na sudu

Milan Beko (foto: N1)

Suđenje nekadašnjem članu zemunskog klana Aleksandru Zdravkoviću za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka pred Apelacionim sudom ponovo je danas odloženo jer se Beko nije pojavio da svedoči. Pošto se biznismen nije pojavio nekoliko puta zaredom sud ga je kaznio sa 100.000 dinara.

Piše: Jelena Radivojević

Beko je trebalo danas u Apelacionom sudu da ispriča čega se seća o događaju iz novembra 2014. godine kada je, kako tvrdi tužilaštvo, Aleksandar Zdravković pokušao da ga ubije, ali se on nije pojavio pošto je na službenom putu u Atini. Sledeće suđenje zakazano je za sredinu aprila.

Beko je ranije dolazio na suđenje, ali je bio razočaran tokom postupka. Istakao je da nadležni organi zbog nedostatka hrabrosti nisu do kraja istražili pokušaj njegovog ubistva. 

„Javnosti je dat scenario posredstvom tabloida koji odgovara naručiocu ubistva i izvršiocima“, rekao je Beko svedočeći na sudu 2016. godine.

Zdravkoviću se sudi treći put, sada pred Apelacionim sudom u Beogradu, a sudije su smatrale da je neophodno da ponovo saslušaju optuženog i oštećenog i pregledaju dokaze da bi mogli da presude.

Podsetimo, na Beka je pucano u novembru 2014. ispred njegove kuće na Senjaku dok je u automobilu čekao da se otvori kapija i tada je teško ranjen. Na čaurama na licu mesta pronađen je DNK Maje Adrovac čiji je suprug kriminalac Ivan Adrovac. Ona je optužena da je  pomagla nepoznatom pucaču tako što mu je obezbedila municiju.

U međuvremenu je uhapšen i optužen i navodni pucač – Aleksandar Zdravković, nekadašnji član zemunskog klana i prijatelj Majinog supruga, pa su postupci protiv Maje Adrovac i Zdravkovića spojeni. 

Adrovac je oslobođena, a Zdravković osuđen, ali mu je presuda ukinuta i naloženo novo suđenje. 

Osuđen je i u ponovljenom postupku na devet godina, Apelacioni sud sada odlučuje o žalbama na tu odluku. 

Presudu će doneti sudije Bojana Paunović, Aleksandar Vujičić, Sretko Janković, Marko Jocić i Rastko Popović.

Comments are closed.