AOM: Napadom na KRIK provladini mediji štite državni kriminal

AOM: Napadom na KRIK provladini mediji štite državni kriminal

Asocijacija onlajn medija (AOM) izdala je saopštenje u kojem najoštrije protestuje zbog nove, očigledno organizovane serije napada na istraživački portal KRIK, koji već dva dana sprovode provladini mediji.

Izvor: Asocijacija onlajn medija

Najnoviji medijski napadi počeli su juče, gostovanjem urednika tabloida „Informer“ u jutarnjem programu televizije „Pink“, a nastavili u današnjem izdanju „Infomera“. U tekstu „Mafija udara na porodicu Vučić“ ponovljene su optužbe na račun KRIK-a, po kojima navodno ovaj portal i njegov urednik Stevan Dojčinović pripremaju lažnu aferu o nekretninama porodice premijera sa ciljem da „nateraju Vučića da odustane i za premijera predloži nekog drugog“.

Doniraj KRIK_300x140Posebno zabrinjava činjenica da je urednik „Infomera“ upućen u to šta KRIK trenutno istražuje, te se postavlja pitanje „curenja informacija“ iz državnih organa. AOM postavlja pitanje državnim organima: ko je uredniku „Informera“ Draganu Vučićeviću dao podatke i kako su te informacije došle do njega?

AOM se pridružuje zahtevu NUNS-a upućenom Ministarstvu unutrašnjih poslova da se istraži i obavesti javnost da li pojedine informacije iz tekstova objavljenih u „Informeru“ potiču iz državnih organa, kako su te informacije došle do ovog tabloida i da li neko iz državnih organa prati i prisluškuje Dojčinovića i novinare portala KRIK.

Podsećamo da se članica i jedan od osnivača Asocijacije online medija, portal KRIK, konstantno nalazi na meti napada i kleveta, praktično od svog osnivanja, a ove napade predvode mediji bliski izvršnoj vlasti – „Informer“, „Pink“ i „Studio B“. Sasvim je jasno da je cilj ovih napada gušenje medijskih sloboda i dezavuisanje istraživačkih centara koji otvaraju pitanja korupcije u samom vrhu vlasti.

 

2 Comments

  1. Užas kaže:

    Strašno šta smo mi dozvolili i kakvo nam je rasulo država..

  2. Neca kaže:

    Naravno, em stite drzavni kriminal. a kod curuvije je atentatu predhodila medijska diskreditacija.