Adrovac traži od države pet miliona dinara zbog pritvora u slučaju „Beko“

Adrovac traži od države pet miliona dinara zbog pritvora u slučaju „Beko“

Maja Adrovac (foto: KRIK)

Maja Adrovac koja je pravosnažno oslobođena optužbi da je pomagala pri pokušaju ubistva biznismena Milana Beka traži da joj država isplati pet miliona dinara jer je u pritvoru provela 11 meseci. Za pokušaj ubistva Beka i dalje se sudi Aleksandru Zdravkoviću, prijatelju supruga Maje Adrovac.

Piše: Jelena Radivojević

Adrovac je uhapšena u julu 2015. godine, osam meseci nakon pokušaja ubistva biznismena Milana Beka ispred njegove kuće u Beogradu. 

U pritvoru je bila 11 meseci, sve do juna 2016. kada je oslobođena zbog nedostatka dokaza. Ova presuda je ukinuta i Adrovac se ponovo sudilo, ali je prošle godine ipak pravosnažno oslobođena optužbi. 

Adrovac je, pošto je postupak protiv nje okončan, od Ministarstva pravde tražila da joj zbog neosnovanog pritvora isplati pet miliona dinara.

Njen advokat Dalibor Katančević kaže za KRIK da su od ministarstva dobili ponudu da Adrovac bude isplaćeno 1,7 miliona dinara, ali da još nisu odlučili da li će je prihvatiti. 

„Mi sad treba da vidimo hoćemo to prihvatiti ili idemo na sud“, rekao je Katančević

Adrovac, inače supruga kriminalca Ivana Adrovca koji je u zatvoru u Švajcarskoj zbog pljački, prilikom hapšenja je bila osumnjičena da je pucala u Beka, ali je kasnije optužena i sudilo joj se da je obezbedila pucaču municiju. 

Tokom suđenja tužilaštvo je i identifikovalo osobu za koju tvrdi da je pucala u Beka – Aleksandra Zdravkovića, nekadašnjeg člana zemunskog klana i prijatelja Majinog supruga. Ime Ivana Adrovca često se čulo tokom suđenja, ali nije bio ni među optuženima, ni među svedocima. Više o tome pročitajte ovde.

Pet godina nakon pucnjave, Zdravković je osuđen na deset godina zatvora, dok je Adrovac oslobođena. Apelacioni sud je njoj potvrdio presudu navodeći da to što je njen DNK pronađen na čaurama na mestu napada na Beka i što je poznavala Zdravkovića nisu dovoljni dokazi da potvrde optužbe da je pomogla pucaču. Zdravkoviću je presuda ukinuta i u maju ove godine ponovo je osuđen, ali na devet godina zatvora. Ova presuda nije konačna i čeka se odluka Apelacionog suda.

Sve vesti sa suđenja pročitajte ovde

Comments are closed.