Vučić tvrdi da Vidojević nije član klana iako ga je policija označila kao „kavčanina“

Vučić tvrdi da Vidojević nije član klana iako ga je policija označila kao „kavčanina“

Aleksandar Vučić (foto: printscreen Prva TV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je sinoć gostujući na televiziji Prva da je Aleksandar Vidojević Aca Rošavi navijač, a ne član kriminalne grupe – iako se u policijskim evidencijama on vodi kao član kavačkog klana. Vidojević i predsednikov sin Danilo Vučić nekoliko puta su viđeni zajedno, poslednji put u sredu uveče, kada ih je fotografisala novinarka KRIK-a kojoj su nepoznate osobe potom oduzele mobilni telefon. 

Piše: Bojana Jovanović

„Taj mladić je navijač Partizana, oni su te večeri bili na dve strane, moj sin je navijao za Zvezdu, gledali su u kafiću utakmicu. Ništa nisu uradili. Je l’ to od presudnog inetersa?“, upitao je Vučić gostujući na televiziji Prva. „Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu. Gonjen je za tuče dva puta, nikada pravosnažno osuđivan.“

On je optužio novinare da lažu i vode hajku na njegovog sina.

„Reč je o navijačima, nikakvi članovi kavačkog klana nisu. Sve su izmišljali i lagali“, rekao je Vučić. „On je kriv zbog toga što je negde s nekim bio… Kad ste s nekim kad vam se učlini da je s druge strane zakona, onda mora da ste i vi tu negde. Ma, ko ste Vi da odlučujete o tome? Jel ima neki postupak? Ne postoji.“

Vučić je rekao i da je o ovom događaju razgovarao sa sinom Danilom. 

„Rekao mi je… Ustvari, ja sam rekao: ‘Pa što izlaziš uopšte u kafić?’ On kaže: ‘Tata – bio sam u običnom kafiću, nisam se krio, samo sam gledao utakmicu’… Kaže: ‘Šta sam uradio? Oni mene progone zbog tebe tata, a ne zbog toga što sam ja nešto napravio.’“  

Na pitanje voditeljke da li prijatelji njegovog sina mogu da imaju bilo kakvog uticaja na politiku koju on vodi Vučić je rekao da su u pitanju „ne gluposti, nego besmislice“. 

„Zove me navijač Partizana da mi kaže kako ću da upravljam politikom? Pa nemojte da pričate gluposti“, kazao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na to što je ranije juče napisao u objavi na instagramu rekavši da obećanje „pobediću Vaše laži“ nije pretnja.

„Gde je tu pretnja? Jel vidite s kakvim licemerima i lažovima imamo posla?“

Predsednik ni sinoć, kao nijednom do sada, nije objasnio veze svog sina i Vidojevića, budući da ovo nije jedini put kada su viđeni zajedno u javnosti. Prvo su uslikani na fudbalskom svetskom prvenstvu u Rusiji pre dve godine, zatim na proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci početkom ove godine, a KRIK je nedavno objavio i fotografiju njih dvojice na kojoj su zagrljeni u noćnom klubu.

Vidojeviću se trenutno sudi za demoliranje beogradskog noćnog kluba „Komitet“.

Novinarka KRIK-a fotografisala ih je u sredu uveče dok u kafiću na Cvetnom trgu u Beogradu gledaju derbi. Nakon toga nju su zaustavili muškarci koji su joj se predstavili kao policajci i tražili su da obriše fotografiju jer bi, kako su rekli, „mogu da imaju problema“. Rekli su joj da će biti privedena.

Njima su se zatim pridružila još dva nepoznata muškarca od kojih je jedan novinarki oteo telefon iz ruke tvrdeći da ne mora ništa da joj objašnjava jer je civil. Vratio joj je telefon tek nakon što im se pridružio Vidojević i rekao mu da to uradi. Detaljnije pročitajte u posebnoj vesti.

3 Comments

  1. Biljana kaže:

    Policija ga je oznacila kao clana klana, al moze i da ga „odznaci“…sta joj tesko.

  2. Zoran kaže:

    Znači jeste.

  3. Rajko kaže:

    Danilo može da pije kafu sa kim god hoće……
    Kad već želite da raskrinkate pravu mafiju krenite od ljudi od poverenja.
    Usput, zahvajujući Đilasu, Sergeju, Tadiću i ostalima Vučić je još jači.