Zlatibore pitaj Taru

Zlatibore pitaj Taru

Dragoljub Draža Petrović

I šta tu može biti sumnjivo, svakome od nas može da se desi da kupi stan od supruge istaknutog člana zemunskog klana.

Piše: Dragoljub Petrović, tekst preuzet sa sajta dnevnog lista Danas

Još u vreme suđenja za ubistvo Zorana Đinđića pojavila se priča o nekom doktoru Lončaru iz Urgentnog centra. Taj neki Lončar, svedočili su Mutavi Đura i Pričljivi Bagzi, zaštićeni svedoci sa indijanskim nadimcima, zapravo je hirurg, ali ga je zemunski klan doživljavao kao anesteziologa. Pa su ga u tom smislu i angažovali za popularnu trajnu anesteziju, kako su pričali Pričljivi Đura i Mutavi Bagzi, ukoliko neki zemunski pacijent završi u Urgentnom centru, a pritom mrda.

E sad, to što su Đura i onaj drugi po zanimanju svedoci-saradnici, ne znači da im baš mnogo treba verovati, pa je i taj neki doktor Lončar, koji je u međuvremenu izgubio prefiks „taj neki“ i postao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, više puta demantovao da se ikada bavio trajnom anesteziologijom, da se ikada družio sa bilo kojom osobom iz zloglasnog Zemuna, a posebno sa Mutavim Đurom, s kojim uopšte ne može da se priča bez prevodioca za znakovni jezik.

Onda se pojavio zloglasni KRIK, ali ne od Edvarda Munka, ekspresioniste, već od Stevana Dojčinovića, impresioniste, i objavio impresivnu priču po kojoj je taj neki Lončar kupio stan od supruge nekog Nesretnog Sretka, jednog od najboljih anesteziologa iz Zemuna. I to baš u vreme koje su Đura i onaj drugi navodili kao period kada je taj neki Lončar dobio na poklon stan za vrhunske domete u anesteziologiji.

Zloglasni Stevan, naime, tvrdi da je to dokaz da su Pričljivi Đura i Mutavi Bagzi govorili istinu, jer se skoro sve poklapa.

Nije, naravno, nemoguće da je taj neki Lončar listao oglase za nekretnine i naišao baš na stan u vlasništvu supruge Nesretnog Sretka.

– Halo, dobar, dan, ovde onaj neki Lončar. Pošto stan?

– Dobar dan, ovde supruga Nesretnog Sretka… Dođite, dogovorićemo se – rekla je supruga Nesretnog Sretka, pa je taj neki Lončar došao, pogledao & kupio stan za 30.000 evra, a onda ga devet meseci kasnije prodao za 50.000 evra, što samo dokazuje da supruga Nesretnog Sretka nema pojma o trgovini nekretninama. Svako može da je zezne kad ‘oće. Zato Nesretnog Sretka tako i zovu.

I šta tu može biti sumnjivo, svakome od nas može da se desi da kupi stan od supruge istaknutog člana zemunskog klana, a da to urođenom percepcijom primete Pričljivi Đura i Mutavi Bagzi, te nas ofiraju po specijalnim sudovima u slobodno vreme. To može biti sumnjivo jedino zato što se reči stan i klan rimuju.

Međutim, kako je objavio tu priču, Zloglasni KRIK označen je u strogo kontrolisanim medijima kao skupina ljudi zloglasnija od zemunskog klana, a Zloglasni Stevan je svima postao sumnjiv. Kako i ne bi – koji normalan čovek u 21. veku ima pirsinge na nosu i obrvama?

I umesto da taj neki Lončar, zvani Zlatibor, lepo izađe pred novinare i objasni kako je maestralno zeznuo suprugu Nesretnog Sretka, što ga preporučuje ne samo za ministra zdravlja već i za ministra građevine i urbanizma, taj neki Lončar kad god ga pitaju za onaj stan kreće u akciju poznatiju kao „Zlatibore pitaj Taru“.

Jedino što umesto Tare, pita Zloglasnog Stevana & još zloglasniji KRIK: oklen im pare, gde plaćaju porez, šta rade u Sarajevu i slično, čime je pokazao da ipak ima talenat za anesteziologiju, jer su svi u međuvremenu zaboravili kako je sve počelo. Što je i cilj svake dobre anestezije.

 

Comments are closed.