Živković: Dolovac da se probudi iz zimskog sna i sasluša Lončara

Živković: Dolovac da se probudi iz zimskog sna i sasluša Lončara

Predsednik Nove stranke Zoran Živković, komentarišući otkriće KRIK-a da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar izdavao medicinske nalaze kriminalcu bliskom zemunskom klanu Petru Paniću Pani pomoću kojih je on odlagao suđenja, kaže da bi republička tužiteljka Zagorka Dolovac trebalo da sasluša ministra Lončara u vezi sa ovim i drugim slučajevima.

Piše: Milica Vojinović

„Republička tužiteljka Zagorka Dolovac trebalo bi da se probudi iz zimskog sna i da po službenoj dužnosti sasluša Lončara i da zvaničan stav tužilaštva ima li tu mesta za pokretanje krivičnog postupka ili ne“, kaže Živković za KRIK.

Ovaj slučaj, naglašava Živković, otvara pitanje i njegove političke odgovornosti.

„To znači da bi, ne samo taj ministar, već i cela vlada trebalo da podnese ostavku“, kaže Živković.

On dodaje da, osim Lončara, u aktuelnoj vlasti ima još ljudi koji su imali sukob sa zakonom.

„On nije jedini, ali je najgori primer povezanosti kriminala i aktuelne Vučićeve vlasti. Takvih primera iz radikalne prošlosti Vučića i njegovih saradnika koji su se preobukli imate koliko hoćete. Za svakoga ko želi da bude obavešten i informisan, to su očigedne činjenice“, navodi Živković.

Podsetimo, KRIK je otkrio da je ministar Lončar u vreme dok je bio mladi lekar izdavao Petru Paniću Pani, kriminalcu bliskom zemunskom klanu, lekarske nalaze koji su mu pomogli da odlaže suđenja.

Nalazi, međutim, prema sudskoj dokumentaciji čije kopije poseduje KRIK, nisu odgovarali realnom stanju. U trenutku kada mu je Lončar propisao strogo mirovanje, Panića ni policija nije mogla da pronađe, a komšije su ispričale da je otputovao.

Takođe, u jednom od izveštaja, Lončar je tvrdio da se Panić oporavlja od ranjavanja, te da zbog toga ne može da prisustvuje suđenju – iako je bio upucan više od tri i po godine ranije.

Sudski veštak je utvrdio da Panić nije imao zdravstvenih problema koji bi ga sprečili da se pojavljuje na sudu.

KRIK je ranije otkrio i da je Lončar kupio stan od supruge Sretka Kalinića, najozloglašenijeg ubice zemunskog klana.

O odnosu Lončara i pripadnika ove kriminalne grupe govorili su i zaštićeni svedoci na suđenju za atentat na premijer Srbije Zorana Đinđića.

Više o Lončaru i njegovim vezama sa zemuncima pročitajte u priči na ovom linku.

Comments are closed.