Zbog zloupotreba uhapšeni direktor firme i zaposleni u beogradskim opštinama

Zbog zloupotreba uhapšeni direktor firme i zaposleni u beogradskim opštinama

Vojkan Krstić (foto: facebook)

Direktor preduzeća „Elita gradnja“ Vojkan Krstić uhapšen je zbog sumnje da je izdavao lažne račune i fakture beogradskim opštinama Vračar, Zvezdara i Čukarica i tako oštetio državu za oko 85.000 evra. Osim njega, uhapšeno je i troje zaposlenih u ovim opštinama pod sumnjom da su mu to omogućili, saopštili su policija i tužilaštvo.

Piše: Bojana Pavlović

Krstić je tokom 2019. i 2021. godine, kako se navodi u saopštenju policije, izdavao  beogradskim opštinama Vračar, Zvezdara i Čukarica lažne fakture i račune o izvršenim uslugama – odnošenju šuta i smeća i uklanjanju reklama sa javnih površina sa uvećanim cenama. 

Osim njega, uhapšeno je i troje službenika opština zbog sumnje da su sastavljali lažne izveštaje i odobravali plaćanja iako nisu imali dokaza da su usluge zapravo i obavljene i koliko koštaju. Na taj način, kako se navodi u saopštenju tužilaštva, omogućili su Krstiću da pribavi više od 10 miliona dinara odnosno 85.000 evra. 

Krstiću se na teret stavlja zloupotreba položaja odgovornog lica, dok se troje službenika sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja. Oni su uhapšeni po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu.

Posle policijskog zadržavanja od 48 sati, biće saslušani u tužilaštvu. 

Comments are closed.