Zbog prodaje droge na splavovima i klubovima uhapšeno 14 osoba

Zbog prodaje droge na splavovima i klubovima uhapšeno 14 osoba

Foto: Daniel Robert Dinu / Unsplash

Zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa prodavali drogu u Beogradu, policija je uhapsila 14 osoba. Kako se sumnja, drogu su prodavali na splavovima „Port“ i „Fristajler“, kao i u klubu „Kasina“, ali i dostavljali na tražene adrese i prodavali je na ulicama, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal. 

Piše: Bojana Pavlović

U ovom slučaju pokrenuta je istraga protiv ukupno 17 osoba – osim uhapšenih kao članovi kriminalne grupe sumnjiče se i trojica koji su već u pritvoru.  

Oni su, kako se sumnja, od maja prošle godine pa do hapšenja na teritoriji Beograda prodavali drogu i to oko 590 grama kokaina, oko 11 kilograma marihuane i nepoznatu količinu amfetamina čime su zaradili najmanje 65.000 evra, tvrdi tužilaštvo.  

Drogu su prodavali na splavovima „Port“ i „Fristajler“, kao i u klubu „Kasina“. Navodno su drogu dostavljali i na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama. 

Njima se osim prodaje droge, na teret stavlja i nelegalno držanje i nošenje oružja. 

Istraga se vodi protiv Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića, piše u saopštenju tužilaštva.

Uhapšenima je određeno zadržavanje u policiji, a posle će biti  sprovedeni u tužilaštvo na saslušanje. 

Comments are closed.