Zbog bolesti advokata opet odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

Zbog bolesti advokata opet odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

Ubijeni Velibor Dunjić (foto: facebook)

Sudija Zoran Đorđević odložio je današnje suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića pošto se zbog bolesti u sudnici nisu pojavila dvojica advokata. Ove godine nije održano nijedno suđenje u ovom postupku.

Piše: Bojana Pavlović

Osim branilaca optuženih Gorana Kneževića i Bojana Starovlaha, izostali su i pozvani svedoci – među njima i Nina Šobota, Dunjićeva bivša devojka koja je bila sa njim u kolima kad je ubijen. Ni veštak nije završio dopunsko veštačenje koje mu je povereno, pa je sudija Zoran Đorđević odložio suđenje.

„Šta ćemo sad? Kad će ovo da se smiri?“, kazao je sudija misleći na trenutnu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa.

Braća Uroš i Igor Bačinić, koji su u noći kad je ubijen Dunjić radili za šankom splava „Džimis“, danas su došli da svedoče, ali im je sudija poručio da će ipak morati da dođu ponovo.

Od početka godine nije održano nijedno suđenje u ovom postupku, a odlaganja su i ranije bila uobičajena.

Za pet godina održano je sedam suđenja, a odloženo 15. Osim svedoka, izostajali su i optuženi, njihovi branioci, veštaci pa i sudija. Suđenja su odlgana i zbog preseljenja u renoviranu Palatu pravde – u sudnicama nisu bili povezani monitori pa nije bilo moguće gledati snimke sigurnosnih kamera.

Dunjić je ubijen u maju 2014. kada je kolima prilazio splavu „Džimis“. Na mestu suvozača bila je njegova tadašnja devojka Nina Šobota koja je takođe pogođena. Za ubistvo je bilo optuženo ukupno devet osoba. Šef obezbeđenja kluba Vladimir Đurović optužen je da je pucao, a ostalima se na teret stavljalo da su mu pomogli da pobegne i reši se dokaza.

Đurović je u bekstvu, petoro je priznalo krivicu, te su na optuženičkoj klupi ostali Miloš Milosavljević, suvlasnik splava, optužen da je uništio opremu za video nadzor, kao i Starovlah i Knežević – optuženi da su Đuroviću pomogli da pobegne sa mesta ubistva.

Optuženi su u svojim odbranama pokušali da umanje sopstvenu krivicu kao pomagača pa su dela za koja su optuženi pripisivali onima koji su priznali delo i već su osuđeni.  

Dunjićeva devojka Nina Šobota promenila je iskaz na suđenju. Ona je u sudnici ispričala da je Dunjić imao pištolj i da ga je uperio u pravcu splava pre nego što je prišao pucač iako o tome ništa nije rekla kada je ispitivana u istrazi. Šobota je ponovo pozvana na sud da svedoči, ali se pozivima nije odazvala.

Dunjić je bio vođa navijača Crvene zvezde, a kada je ubijen već je bio osuđivan za različita krivična dela. Protiv njega su vođeni postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, kao i napad na službeno lice.

Sve vesti sa suđenja pročitajte ovde

Comments are closed.