Zaposleni u MUP-u uhapšeni zbog mita

Zaposleni u MUP-u uhapšeni zbog mita

Foto: arhiva/MUP

Tri pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije uhapšena su u Vranju zbog sumnje da su primila više od 16 hiljada evra mita, saopštio je danas MUP.

Piše: Bojana Jovanović

Policija je u okviru ovog slučaja podnela krivičnu prijavu i protiv četrdesetosmogodišnje žene, direktorke firme iz Vranja, zbog sumnje da je davala mito.

Imena uhapšenih nisu saopštena, samo inicijali – D.J, S.I. i M.M.

Uhapšeni D.J. je, sumnja policija, prilikom kontrole ispunjenosti mera protivpožarne zaštite u kompanijama uticao da neophodne elaborate i projekte izrađuju preko firme iz Vranja. Ovo je činio, kako se sumnja, u dogovoru sa osumnjičenom ženom, direktorkom firme iz Vranja, a uticaj je navodno vršio na direktore više od 30 firmi iz Pčinjskog okruga, u prethodnih godinu i po dana.

Drugi uhapšeni, S.I, sumnjiči se da je u ime firme iz Vranja izrađivao elaborate, koje je potpisivao kao ispravne.

Sva trojica zaposlenih pripadnika MUP-a su u pomenutim firmama vršili nadzor i kontrolu i davali saglasnost na već izrađenu tehničku dokumentaciju u pogledu mera zaštite od požara. Sumnja se da su za izrade elaborata i davanje saglasnosti,  više puta zahtevali i primali novac od osumnjičene žene.

Kako se sumnja, osumnjičena je novac davala D.J. koji je 10.000 evra zadržao, 3.900 evra predao je S.I. za izradu projekata, a trećem uhapšenom M.M. 2.500 evra za izvršeni nadzor i kontrolu, piše u saopštenju.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje.

1 Comment

  1. Penzioner 83 kaže:

    Sitnije ribe…Doktor će ih primerno kazniti da se vidi kako je policija stroga!!!