Zapaljen automobil advokatu iz Sombora, kolege nezadovoljne radom policije i tužilaštva

Zapaljen automobil advokatu iz Sombora, kolege nezadovoljne radom policije i tužilaštva

Advokatska komora Vojvodine logo (foto: akv.org.rs)

Advokatska komora Vojvodine osudila je paljenje automobila advokata Dragana Konjevića iz Sombora i istakla da je nezadovoljna radom tužilaštva i policije na rešavanju napada na advokate. Konjeviću je automobil zapaljen pre četiri dana.

Piše: Milica Vojinović

Konjević, osim što je ugledni i uvaženi advokat, vrši i funkciju sudije disciplinskog suda Advokatske komore Vojvodine, ističe se u saopštenju komore.

„Nadležnim organima je ukazano na verovatnu povezanost ove njegove funkcije sa paljenjem automobila.“

Iz advokatske komore podsećaju i na druge slučajeve napada na novinare koji do danas nisu rešeni – napadnut je advokat Miroslav Đorđević iz Zrenjanina, bivšem predsedniku AKV-a Srđanu Sikimiću zapaljen je automobil, dok je Vladimiru Beljanskom, aktuelnom predsedniku, time prećeno.

„Advokatura je kao pravna pomoć građanima sastavni deo pravosuđa od velike društvene važnosti. Napadi na advokate se ni po čemu ne razlikuju od napada na sudije ili tužioce“, navodi se u sopštenju.

Iz komore najavljuju sastanak sa apelacionim tužiocem u Novom Sadu, kao i da očekuju da o ovome razgovaraju i sa ministrom pravde i ministrom unutrašnjih poslova, ali ističu i da će organizovati protestne skupove u više gradova Vojvodine.

„Počinioci krivičnih dela ove vrste moraju biti otkriveni i kažnjeni.“

I krajem prošle godine je, podsetimo, advokatu Goranu Karadžiću zapaljen automobil u Novom Sadu, u naselju Podbara. Više o tome pročitajte u posebnom tekstu.

Comments are closed.