Advokatu u Novom Sadu zapaljen automobil, komora zahteva hitnu istragu

Advokatu u Novom Sadu zapaljen automobil, komora zahteva hitnu istragu

Izgoreli automobili (foto: 021.rs)

Advokatska komora Vojvodine (AKV) zatražila je danas od policije i tužilaštva da hitno otkriju ko je u ponedeljak u Novom Sadu zapalio automobil advokata Gorana Karadžića. Njegov automobil jedan je od dva vozila koja su izgorela u naselju Podbara.

Piše: Jelena Radivojević

Advokatska komora Vojvodine saopštila je da je jedan od automobila koji su izgoreli u noći između nedelje i ponedeljka u Novom Sadu u vlasništvu advokata Gorana Karadžića. Iz komore su naveli da je automobil zapaljen i pozvali policiju i tužilaštvo da hitno otkriju šta se desilo jer se ne radi o izolovanom slučaju.

„Životi advokata i članova njihovih porodica moraju biti zaštićeni, a napadači otkriveni i adekvatno kažnjeni. Napad na advokata je napad na celokupno pravosuđe Republike Srbije i takva krivična dela moraju po hitnom postupku biti najoštrije sankcionisana“, zaključuje se u saopštenju.

Karadžićev i još jedan automobil izgoreli su u noći između nedelje i ponedeljka u novosadskom naselju Podbara na parkingu, a u požaru je oštećena i fasada zgrade, pisao je portal 021.

Comments are closed.