Vujačiću 30 godina zatvora za ubistvo Cvetanovića

Vujačiću 30 godina zatvora za ubistvo Cvetanovića

Jugoslav Cvetanović (foto: Vranjske)

Crnogorski državljanin Marjan Vujačić osuđen je danas na 30 godina zatvora zbog ubistva Vranjanca Jugoslava Cvetanovića. Ubijeni je brat Saše Cvetanovića koji je u zatvoru jer je ubio Nikolu Bojovića – brata poznatog kriminalca Luke Bojovića.

Piše: Milica Vojinović

Vujačić je krajem septembra 2017. godine Cvetanovića sačekao ispred kladionice u centru Vranja, prišao mu i pucao 14 puta iz “škorpiona”, utvrdio je sud.

Deset metaka je pogodilo Cvetanovića i nije imao šanse da preživi. 

Sudije Višeg suda u Vranju Vujačića su danas osudile na 30 godina zatvora, a presuda nije pravosnažna. Vujačićev advokat Borivoje Borović za KRIK kaže da će se žaliti Apelacionom sudu u Nišu.

Da je Vujačić izvršio ovo ubistvo policija je utvrdila nakon što je pronašla njegov DNK na reklami u pasažu u kome se odigrao ovaj događaj. Naime, na snimku sigurnosne kamere koja je snimila ubistvo vidi se kako ubica u jednom trenutku gubi ravnotežu i zadržava se dodirujući reklamu.

„Jedini dokaz na koji se sud poziva je DNK koji je navodno ostavio na nekom bilbordu preko puta kladionice, međutim, Vujačić je više puta isticao u toku suđenja da mu je uziman bris kada je bio uhapšen u Novom Sadu, da on sumnja da mu je taj trag podmetnut“, kaže Vujačićev advokat Borivoje Borović za KRIK.

Svedoci su ispričali da je Cvetanović bio siromašan, a policija je u njegovom telefonu pronašla poruke koje je uputio izvesnom Perici „Svicu“ u kojima ga je molio da mu finansijski pomogne da pobegne u Slovačku jer mu prete ubistvom.

Dane je provodio u kladionici gde je od poznanika pozajmljivao novac i igrao igre na sreću, ispričali su svedoci. U večeri kada je ubijen, pozajmio je 500 dinara od muškarca koji je kasnije svedočio. Igrao je rulet i dobio 12.000 dinara nakon čega je izašao iz kladionice. Muškarac sa kojim je napustio kladionicu kasnije u postupku ispričao je da su kratko razgovarali i rastali se. Ni jedan ni drugi nisu znali da ih ubica gleda i čeka trenutak da zapuca na Cvetanovića.

Ubijeni Cvetanović je u trenutku ubistva imao policijsku zaštitu jer mu je život bio ugrožen. Advokat Borović kaže da na suđenju nije utvrđeno zašto policajci nisu bili s njim kada je ubijen.

Zaštitu policije dobio je zbog svog brata Saše Cvetanovića zvanog Pitbul i Gladijator, koji je osuđen na 35 godina zatvora jer je u aprilu 2013. godine ubio Nikolu Bojovića, brata čuvenog kriminalca Luke Bojovića. Za ubistvo ga je angažovao crnogorski kriminalac Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 evra. 

„Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata“

Saša Cvetanović je ispričao je da su i njemu i njegovom bratu pretili da će ubiti Jugoslava. On je o ovome govorio i ranije na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića na kom je Jugoslav trebalo da svedoči.

„Molim vas da pozovete mog brata da svedoči dok je još živ. Hoću da kažem, kako se stvari dešavaju, ubijaju se advokati i ostali, pozovite ga što pre da sve objasni.“

Njegov brat je mesec dana kasnije na suđenju ipak odbio da svedoči, a ubrzo posle toga je ubijen. Za ovo ubistvo Cvetanović je optužio Bojovića.

„Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata“, rekao je na prvom suđenju nakon ubistva.

Osuđenom Vujačiću ovo je jedno od četiri ubistva za koja se sumnja da je izvršio. Tužilaštvo Crne Gore veruje da je ubio Mila Ilića u aprilu 2019. i Veselina Kalezića u novembru 2018. godine. U oba slučaja Vujačića je saučesnik dovezao na mesto ubistva, a on je pucao u žrtvu, piše u optužnici. U Holandiji Vujačića terete za ubistvo kriminalaca iz Vranja Gorana Tasića Gokčeta koji je likvidiran u martu 2018. godine.

Ni u jednom slučaju javnosti do sada nisu otkriveni motivi.

Comments are closed.