Kriminalac iz Vranja ubijen u Holandiji

Kriminalac iz Vranja ubijen u Holandiji

Goran Tasić Gokče, kriminalac iz Vranja, ubijen je prošle nedelje u pucnjavi u Amsterdamu. Holandska policija sumnja da je ubistvo posledica obračuna zbog droge.

Piše: Bojana Jovanović

Holandska policija pronašla je u četvrtak uveče teško ranjenog Tasića u naselju Slotervart u Amsterdamu. Nekoliko ulica dalje pronađen je zapaljen „BMW“, a policija ispituje da li automobil ima veze sa pucnjavom, pišu holandski mediji.

Tasić je od posledica ranjavanja preminuo dan kasnije. Policija sumnja se da je do pucnjave došlo zbog poslova sa drogom.

Goran Tasić Gokče dobro je poznat srpskim istražnim organima. Protiv njega je podnošeno više krivičnih prijava, a sudilo mu se zbog pokušaja ubistva i iznude. Osuđen je samo jednom.

Označavan je kao član kriminalne grupe Dejana Stojanovića Keke, što je on demantovao predstavljajući se kao „čovek iz biznisa“.

Tasić je 2003. pokušao da ubije karatistu Zorana Popovića Popa na koga je u centru Vranja ispalio nekoliko hitaca. Viši sud u Vranju osudio ga je na pet godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud u Nišu kaznu smanjio na tri godine i tri meseca.

Sudilo mu se i za pokušaj ubistva Aleksandra Dimitrijevića ispred kafića „Tropikana“, takođe u centru Vranja, 2009. godine. Dimitrijević je tokom suđenja promenio iskaz – iako je najpre rekao da je u džipu iz koga je pucano na njega video Tasića, kasnije je izjavio da je siguran da to nije bio on. Tasić je oslobođen optužbi.

U julu 2015. godine ponovo je učestvovao u pucnjavi. U poznatoj kafani na brdu Pržar kod Vranja ispalio je nekoliko hitaca u pravcu Dragoljuba Đorića iz Vranjske Banje, ali ga nije pogodio. Pucnjavi je prethodila rasprava i udaranje Đorića pištoljem u glavu. Tasić je u oktobru prošle godine osuđen uslovno.

Prošle godine Tasić je oslobođen optužbi da je iznuđivao novac od nekadašnjeg poslanika Nove Srbije Radoslava Laleta Mojsilovića. Bio je optužen da je silom i pretnjom naložio Mojsiloviću da se zaduži za tri miliona dinara, a nekadašnji poslanik je u izjavama za medije i na sudu tvrdio da mu je Tasić pretio i da je bio primoran da mu lično predaje novac.

Tasić je bio predsednik fudbalskog kluba Vranjska Banja do decembra prošle godine.

1 Comment

  1. Sindikat kaže:

    A i to me zabole!!