Vučić: Nikada u životu nisam video Belivuka niti razgovarao sa njim

Vučić: Nikada u životu nisam video Belivuka niti razgovarao sa njim

Aleksandar Vučić (foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da nikada u životu nije sreo Veljka Belivuka, šefa kriminalne grupe osumnjičenog za više likvidacija, niti razgovarao sa njim. Vučić je ovo izjavio komentarišući Belivukov iskaz pred tužiocem u kome je, između ostalog, rekao da se viđao sa Vučićem i drugim ljudima iz vrha SNS-a i za njih činio razne usluge.

Piše: Bojana Jovanović

„Uvaženi gospodin Belivuk, jedan fini gospodin, prvo je rekao da nikoga nije ubio, da nikoga nije zaklao, da su oni fina gospoda kojima je to smestio režim i da su to sve u dogovoru sa mnom radili, ali nisu oni ubijali“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše iskaz Belivuka pred tužiocem, a čije je detalje jutros objavio KRIK

Belivuk je na saslušanju negirao da je ubica, ali je rekao da se navodno video sa Vučićem i da je on od njega tražio razne usluge.

„Zarad istine – nikada u životu nisam video tog čoveka, niti bilo koga od njih. Nikada u životu nisam razgovarao sa njima“, izjavio je Vučić i dodao da je, ukoliko se video ili razgovarao sa njima, „spreman da doživotno vreme provede iza rešetaka i plati sebi zatvor.“

„Svakome je jasno da su se viđali sa mnom da mene nikada ne bi pomenuli, jer nisu pomenuli one sa kojima su se stvarno viđali“, dodao je Vučić, ali nije objasnio na koga misli. 

„Tražili su sve vreme od mene, u stvari suštinski, da plaćam reket. I oni kažu, i u ovome tekstu možete da vidite, oni kažu – ukoliko se Vučić ne opameti, odnosno ukoliko se ne opamete u međuvremenu. Evo ja vam poručujem – neću da plaćam reket. Nastavite da lažete, primiću sve udarce na sebe i pokazaću narodu šta je istina“, naveo je Vučić misleći na deo Belivukovog iskaza u kome je ovaj zapretio da će da će u budućnosti ispričati još detalja „ako se određeni ljudi ne opamete.“

Predsednik je najavio da će razloge za ovakve Belivukove tvrdnje otkriti u narednim danima i dodao da će biti „veoma, veoma interesantno“.

„Zašto je izabran takav način odbrane? Nisu to oni smislili, to je smislio onaj ko im je donosio poruke, objašnjavaćemo narednih dana čije poruke im je donosio mafijaški kosiljere. Šta im je govorio, kako im je govorio, kako ih je obaveštavao i kako ih je instruisao da lažu i obmanjujuju“, rekao je ne otkrivajući imena.

Belivuk je na saslušanju u tužilaštvu 5. jula rekao da se, osim sa Vučićem zvali „Šef“, viđao i sa bitnim članom SNS-a Darkom Glišićem, kao i da je njegov saradnik održavao kontakt sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom.

Ispričao i da je navodno učinio niz usluga za političare na vlasti: kontrolisao da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, obezbedi mir na Paradi ponosa, zastrašivao one koji su organizovali proteste protiv vlasti, uticao da se ne održi jedan od zakazanih protesta taksista protiv konkurentske aplikacije za prevoz „CarGo“, ali i da spreči da se na jednoj utakmici razvije transparent u kome se vređa ćerka direktora fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ Zvezdana Terzića.

Nije pominjao one za koje su novinari ranije otkrili da su bili bliski njegovoj grupi – generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića i žandarma Nenada Vučkovića.

Glišić je danas rekao da je Belivuk lagao u svom iskazu, a firma „CarGo“ da je ono što je ispričao – velika obmana. 

Detaljnije o Belivukovom iskazu pročitajte ovde.

Comments are closed.