Predsednik izvršnog odbora SNS-a o Belivukovom iskazu: Sve je laž

Predsednik izvršnog odbora SNS-a o Belivukovom iskazu: Sve je laž

Darko Glišić (foto: www.opstinaub.org.rs)

Predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić tvrdi da je Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, lagao u svom iskazu pred tužiocem u kome je govorio o navodnim vezama sa Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha vladajuće stranke. Belivuk je na saslušanju pred tužiocem, čije detalje je objavio KRIK, između ostalog, rekao i da je dugogodišnji prijatelj sa Glišićem i da je on bio jedna od veza sa predsednikom .

Piše: Jelena Radivojević

„Jasno je svima da je notorna laž u pitanju, to su ljudi koji se sve vreme bave politikom, sada napadaju one koji su ih uhapsili, a promovišu one koji su im bili saradnici i zaštitnici. Čak su rekli da i nikog nisu ubili, a svi smo videli dokaze“, rekao je Glišić za provladin portal „Republika“.

Glišić juče nije odgovarao na pozive novinara KRIK-a koji su ga kontaktirali upravo zbog Belivukovog iskaza u tužilaštvu u kome je govorio o navodnim vezama sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i drugim članovima SNS-a, između ostalih – o Glišiću.

Belivuk je ispričao da mu je Glišić, koji je predsednikov kum i član izvršnog odbora SNS-a, bio dugogodišnji prijatelj i da mu je navodno organizovao sastanak sa Vučićem. Glišiću se Belivuk obratio, kako je rekao tužiocu, pošto je izgubio poverenje u huligana Aleksandra Vidojevića Acu Rošavog koji mu je do tada navodno bio direktna veza sa predsednikom. Vidojević je, inače, često viđan u društvu predsednikovog sina Danila.

U iskazu Belivuk tvrdi da se sa Vučićem navodno sreo u jednom stanu na Zvezdari, da su ga oslovljavali sa „šefe” i da je predsednik od njega najpre tražio pomoć kako bi kontrolisao navijače Partizana, ali da je kasnije imao i druge zahteve. 

Između ostalog, kako tvrdi, Belivuk je navodno doprineo da se ne održi jedan protest taksista protiv konkurentske aplikacije za prevoz „CarGo“, a od njega je traženo i da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa.

„Omogućavali smo to nepevanje, neskandiranje njemu, njegovim članovima porodice, njegovim prijateljima, nedizanje parola, nedolaženje (huligana) na gej parade, pojavljivanje na (SNS) mitinzima kako bi se omasovio skup“, kazao je, između ostalog, Belivuk pred tužiocem.

Sve detalje Belivukovog iskaza pročitajte ovde.

Comments are closed.