Vučić: Lončar operisao oca jednog od „zemunaca“

Vučić: Lončar operisao oca jednog od „zemunaca“

Aleksandar Vučić (foto: printscreen N1)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je fotografija ministra Zlatibora Lončara i vođe zemunskog klana nastala nakon što je Lončar operisao oca nekog od članova grupe. Vučić, međutim, ni danas nije objasnio otkud to da je Lončar 2002. godine kupio stan od „zemunaca“, kako je otkrio KRIK.

Piše: Bojana Jovanović

Premijer je danas rekao da je ministra zdravlja Zlatibora Lončara pitao za sliku koja se pojavila u javnosti, a na kojoj je Lončar zagrlio vođu zloglasnog zemunskog klana Dušana Spasojevića.

„On mi je rekao da je operisao oca jednog od tih ljudi, da su ga pozvali u kafić preko puta da se zahvale. Tamo je nastala ta slika. Da je nešto krio, verovatno se ne bi ni slikao“, rekao je premijer dodajući da veruje ministru Lončaru.

Vučić je ponovio da Lončar nije optužen da je sa zemunskim klanom „bilo šta sarađivao, radio ili učestvovao u izvršenju bilo kakvog krivičnog dela.“

„Ako se pokaže drugačije, da je u bilo kakvom kriminalu učestvovao, biće istog sekunda smenjen, a zatim naravno i procesuiran“, rekao je Vučić.

Premijer, međutim, javnosti nikada nije objasnio otkud to da je Lončar 2002. godine potpisao ugovor o kupovini stana sa suprugom Sretka Kalinića, jednog od najbrutalnijih ubica „zemunaca“, kako je otkrio KRIK prošle godine.

Premijer je po objavljivanju priče rekao da je o tome razgovarao sa Lončarom, ali da ne može da iznosi detalje.

„Ne bih govorio o našem privatnom razgovoru“, rekao je u intervjuu za KRIK.

Detalje o stanu nije izneo ni danas.

Lončara su i svedoci saradnici na suđenju zemunskom klanu optužili da je sarađivao sa ovom kriminalnom grupom, ali i da je Spasojeviću pomogao oko ubistva jednog crnogorskog kriminalca. Svedoci su ispričali da je stan bio nagrada za ubistvo. Više detalja o tome pročitajte na ovom linku.

Ministar Lončar do danas nije pristao da o ovoj temi razgovara sa novinarima KRIK-a i objasni svoje veze sa zemunskim klanom.

3 Comments

 1. Spaxija kaže:

  Normalno je kad operišeš oca mafijaša da od njega kupiš stan i slikaš se zagrlen, šta nije jasno. Biće „Ne dam ni Lončara“

 2. Goran kaže:

  Gde ste kolege ? Lekarsko društvo ! Uramite sliku i stavite je na vaš radni sto u ordinaciji…

 3. Vlada kaže:

  Samo neka ministar objasni kako je mogao da operiše oca od Spasojevića , kad je specijalizaciju završio tek 2003.
  Koliko znam doktor specijalizant(pripravnik) ne operiše.
  A 2003 u martu ova ekipa je vec bila na onom svetu.
  Malo se tu nešto ne uklapa.