Vučić: Ja da odgovaram za jedan tabloid?

Vučić: Ja da odgovaram za jedan tabloid?

Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Hepi rekao je da „novinare u Srbiji diskredituju samo jedne novine koje misle drugačije od njih“.

Piše: Bojana Pavlović

Govoreći o napadu provladinog tabloida „Informer“ na KRIK i njegovog urednika Stevana Dojčinovića, Vučić je rekao da nikome ne treba da smeta što vlasnik tabloida Dragan Vučićević „misli drugačije“.

„Informer“ je prethodne nedelje objavio na naslovnoj strani fotografiju Dojčinovića za koju se može pretpostaviti da su je sačinile službe bezbednosti, uz tvrdnje da je saradnik mafije, sadomazohista, francuski špijun i terorista.

Doniraj KRIK_300x140„Ja živim za svoje ideale, živim za ove mostove i tunele, meni ne trebaju vile i ne trebaju mi da me nalaze po haustorima da mi daju pare, bilo koji stranci ili bilo ko drugi“, rekao je Vučić pozivajući se na tvrdnje „Informera“ da je urednik KRIK-a u haustoru primio novac od pripadnika francuske obaveštajne službe.

Premijer je prokomentarisao i da izgleda da Dojčinovića „niko ne sme ni na ulici da slika“, sugerišući na ovaj način da je fotografiju koja je osvanula u tabloidu uslikao slučajni prolaznik, a ne bezbednosne službe.

Urednik dnevnog lista „Danas“, Zoran Panović u „Ćirilici“ naveo je da postoji sumnja da se vrši nadzor nad novinarima, i pitao premijera o „jednom tabloidu“ koji vrši medijski progon urednika KRIK-a.

„Ja da odgovaram za jedan tabloid?“, pitao je Vučić.

KRIK je nedavno na svom sajtu objavio da istražuje imovinu političara među kojima je i premijer Vučić. „Informer“ je u svojim tekstovima izneo podatke o tome šta KRIK istražuje i optužio ga zbog navodnog napada na premijera i njegovu porodicu, pre nego što je priča objavljena.

„Nažalost neki ljudi žele da se bave onim što niko u Srbiji nije radio a to je kako su to moji roditelji, otac i majka koji su pošteni, ozbiljni i odgovorni ljudi, kupili kuću u Jajincima, odakle im stan?“ , rekao je Vučić, „Nemamo ništa. Ne znaju šta će od besa i muke, nego su tamo pridodavali neke stanove od pre 20 godina koje je otac prodao da bi uzeo neki drug stan. Više ne znaju šta će sa sobom. Ne bojim se ni vaših laži ni vaših hajki ni svega drugog što radite već mesecima.“

HRONOLOGIJU NAPADA NA KRIK POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

DONIRAJTE I POMOZITE DA NASTAVIMO DA ISTRAŽUJEMO

 

3 Comments

 1. Mandrej kaže:

  Netačno, potpuno netačno. Ti pokušavaš da izjednačiš grupu novinara koji RADE SVOJ POSAO i proveravaju poštenje vlasti (bez obzira da li ih plaćaju pretplatnici, Pera ili John) sa premijerom jedne zemlje, koji raspolaže APSOLUTNOM vlašću u toj zemlji i koji se ljuti zato što neko neće da mu veruje NA REČ (!?) da je pošten?

  A pri tom, svaki pismen građanin ove zemlje koji zna značenje reči cenzura i koji ne prati vesti samo kroz tabloide, ZNA I VIDI koliko je poštenje tog premijera i ekipe oko njega.
  Čak da je taj premijer i najbolji, najlepši i najpošteniji premijer koji je ikad postojao na celom svetu – on ni slučajno ne bi smeo da se protivi ispitivanju njegove prošlosti i sadašnjosti, a kamoli da koristi državne resurse (plaćene od strane građana) da se aktivno bori protiv novinara koji ga istražuju.

  Dakle Milosse, ako nećeš da žvaćeš tu bezbojnu žvaku, onda se svrstaj na pravu stranu, a nemoj govoriti svi su isti – i ovi što ukradu žvaku i ovi što pobiju celo selo i oni što pokradoše milijarde evra iz države.

 2. Miloss kaže:

  I Vucic i KRIK su kao neka savest ili „sluzba na sluzbu“ nameri se jedan na drugoga. Sve je to podmetanje „kukavicijeg jajeta“ i drzte lopova? Na zalost ovog napaćenog naroda da „zvace zvaku“ bez ukusa i mirisa.

 3. Milka kaže:

  Kada i koliko je platio sta g Vucic ne zna, ne seca se. Da nije tragicno, bilo bi komicno. Kako cemo preziveti ove izbore i lazi, tesko. A posleizbora cemo pocrkati od gladi ko stoka. Pozdrav