Vučelić: Odavanje počasti narko-dileru spontana reakcija igrača

Vučelić: Odavanje počasti narko-dileru spontana reakcija igrača

Miloš Vazura i Milorad Vučelić (foto: partizan.rs)

Milorad Vučelić, novi predsednik fudbalskog kluba Partizan, rekao je da su igrači osećali potrebu da iskažu počast ubijenom navijaču Aleksandru Stankoviću i da su zbog toga obukli majice s njegovim likom.

Piše: Bojana Pavlović

Vučelić je negirao da je uprava kluba na bilo koji način bila umešana u to što su se fudbaleri Partizana pojavili na terenu u majicama sa likom Aleksandra Stankovića, ubijenog vođe navijača i osuđenog narko-dilera.

On se pozvao na pisanja „Informera“ rekavši da je to bila spontana reakcija jednog od igrača.

„Klubom upravlja uprava kluba, ali mi ne možemo naređivati, to je jedna spontana reakcija koja je nastala zbog toga što su oni osećali potrebu da prema nekom ko navija za njih pet godina i bodri ih da to urade. Ali, nemojte govoriti o nalogu uprave“, rekao je Vučelić nakon što je izabran za novog predsednika fudbalskog kluba Partizan.

Stanković, zvani Sale Mutavi, ubijen je pre dve nedelje u Beogradu, u blizini Centralnog zatvora.

Bio je jedan trojice napadača na obezbeđenje direktora Partizana Miloša Vazuru. Iako je brutalno prebijanje zabeležila obližnja kamera, dvojica od njih sklopila su nagodbe i dobila nanogice, a Saleta Mutavog tužilaštvo nije teretilo jer se na snimku vidi da nije naneo povrede – već je stajao pored dvojice koji su tukli.

„Taj jedan nije nikoga pipnuo. Šta želite od nas? Da se policija, tužilaštvo i pravosudni organi ponašaju u skladu s novinarskim željama?“, rekao je tada premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Stanković je 2013. osuđen na pet godina i 10 meseci zatvora. On, međutim, nije bio u zatvoru – odlagao je izdržavanje kazne koristeći kao razlog svoje zdravstvene tegobe.

„Dobar momak“, kako ga je za jedan tabloid opisao njegov nesuđeni tast, radio je kao obezbeđenje u teretani. U isto vreme, kao vatreni navijač, prvo Crvene zvezde, pa poslednje tri godine i Partizana, bio je redovan na sportskim manifestacijama.

Zbog ubistva momka čija je najpoznatija slika u javnosti ona na kojoj pokazuje srednji prst objektivu kamere, ministar policije Nebojša Stefanović sazvao je vanrednu konferenciju za novinare.

Ministar je rekao da je Stankovića ubila najorganizovanija kriminalna grupa na Balkanu i da je jedan od osumnjičenih uhapšen.

Stefanović, međutim, nije pomenuo da je Stanković osuđeni narko-diler koji je u trenutku ubistva trebalo da bude iza rešetaka, a ni to da mu je telohranitelj bio zatvorski čuvar na godišnjem odmoru – zvanično zaposlen u Ministarstvu pravde.

Dva dana posle ubistva Stankovića fudbaleri Partizana pojavili su se na utakmici u majicama sa njegovim likom i natpisom „Dobro pamtim sve“. Isto su narednog dana učinili i košarkaši.

„Samo su nam doneli majice, ne znam čija je to ideja“, rekao je jedan od fudbalera Partizana.

Uprava Partizana nije se oglasila – nezvanično, igrači su majice zatekli u svlačionicama i obukli ih.

Za premijera Aleksandra Vučića nisu sporne majice jer je to „lični izbor“, već ko je ubio navijača.

Među 16 strana čitulja objavljenih u pomen ubijenom, našla se i ona koju je potpisala uprava kluba Partizan. Na sahrani Saleta Mutavog je bio i direktor Partizana Miloš Vazura, čijeg su člana obezbeđenja nekoliko meseci ranije pretukli navijači među kojima je bio Stanković.

Comments are closed.