Vazura u tužilaštvu negirao krivicu

Vazura u tužilaštvu negirao krivicu

Miloš Vazura (foto N1)

Direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura negirao je danas na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu da je zloupotrebio položaj. Vazura je kum generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića koji je bio blizak grupi „Principi“ Veljka Belivuka. 

Piše: Jelena Radivojević

Vazura je danas saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije kako bi se utvrdilo da li je kao generalni direktor fudbalskog kluba Partizan zloupotrebio položaj. On je negirao sve optužbe i tvrdi da ugovor koji je fudbalski klub Partizan sklopio sa biciklističkim klubom nije fiktivan, rekao je za KRIK njegov advokat Veljko Delibašić.

„Rekao je da poseduje validnu dokumentaciju za sve poslove koji se navode u naredbi za sprovođenje istrage kao fiktivni. On takođe tvrdi da je biciklistički klub stvarno koristio kompleks Teleoptik“, rekao je Delibašić.

Osim protiv Vazure, istraga se vodi i protiv Branka Banovića, sportskog direktora biciklističkog kluba Partizan, a za zloupotrebu službenog položaja se sumnjiče beogradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Bjelović, kao i jedan od savetnika u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda.

Iz tužilaštva nije saopšteno više detalja niti je precizirano o kakvim zloupotrebama se radi.

Veze sa moćnim ljudima

Vazura je blizak moćnim ljudima na važnim pozicijama. Pre dolaska u Partizan bio je savetnik tadašnjem ministru pravde Nikoli Selakoviću, a njegova sestra Danijela Vazura je državna sekretarka u Ministarstvu finansija. Osim toga, Vazurin kum je Novak Nedić, generalni sekretar Vlade, a za kog je ranije otkriveno da je bio blizak ubijenom kriminalcu Aleksandru Stankoviću i Veljku Belivuku. Ove veze, međutim, nisu ispitane čak ni nakon velikog hapšenja Belivukove grupe u martu ove godine i optužnice za pet brutalnih ubistava i više krivičnih dela.

Upravo preko kuma Nedića, kako je u intervjuu za KRIK ispričao bivši potpredsednik FK Partizan i Vazurin nekada blizak saradnik Vladimir Vuletić, Vazura je došao u Patrizan i predstavljao njegovu struju, ali je kasnije promenio stranu. Nakon toga odigrao se događaj po kome je Vazura postao poznat široj javnosti – u aprilu 2016. godine na parkingu stadiona Partizan sačekali su ga Stanković, Belivuk i još jedan saradnik i pretukli njegovog telohranitelja. 

Vazura je hapšen u maju 2017. na Voždovcu pošto ga je zaustavila policija i u kolima koja je vozio pronašla pištolj. On se branio da ima dozvolu za oružje i da je krenuo u streljanu, ali da nije znao da se dozvola ne odnosi na nošenje oružja. Postupak je obustavljen jer je iskoristio oportunitet i pristao da plati 400.000 dinara u humanitarne svrhe.  

Šta je o Vazuri i njegovim vezama u intervjuu za KRIK govorio blizak saradnik i nekadašnji potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić pročitajte ovde.

Comments are closed.