Urednik KRIK-a tužio Vučićevića i „Informer“

Urednik KRIK-a tužio Vučićevića i „Informer“

Dragan Vučićević

Stevan Dojčinović, urednik KRIK-a, podneo je tužbu protiv Dragana Vučićevića, urednika i vlasnika „Informera“, zbog laži koje je o njemu objavljivao ovaj tabloid.

Piše: Dragana Pećo

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK i njen urednik Stevan Dojčinović, gotovo od osnivanja su meta napada provladinog lista „Informer“.

Doniraj KRIK_300x140Za nepunih godinu dana rada, Dojčinović i KRIK našli su se na deset naslovnih strana „Informera“.  Urednik KRIK-a optuživan je da je „lažni novinar“, „zapadni špijun“, „saradnik mafije“, „sadomazhista“ i „terorista“  koji „pakuje afere“, a sve to bez ikakvih dokaza.

Nijedan od ovih tekstova „Informera“ nije potpisan, niti su u njima imenovani izvori ovih tvrdnji.

Hajka na Dojčinovića pojačana je kada je otkriveno da KRIK, u okviru istraživanja imovine ključnih državnih funkcionera, sakuplja i podatke o nekretninama premijera i njegove porodice.

„Informer“ je tada pisao dokle je istraživanje KRIK-a stiglo, kao i koji je radni naslov neobjavljenog teksta.

Stevan Dojčinović

Tabloid je preneo čak i detalje Dojčinovićeve privatne prepiske i razgovora sa drugim novinarima.

Urednik KRIK-a veruje da je ove informacije sakupila obaveštajna agencija tokom nadzora rada redakcije KRIK-a, a koje su potom prosleđene „Informeru“.

Uprkos ovoj negativnoj kampanji, KRIK je dobio podršku brojnih kolega iz Srbije i inostranstva, opozicionih partija, kao i čitalaca.

Premijer o napadu na KRIK

„Informer“ je u svojim tekstovima tvrdio da su Dojčinović i cela organizacija upleteni u međunarodnu zaveru koja ima za cilj rušenje premijera Srbije Aleksandra Vučića.

U intervjuu za KRIK premijer je negirao tvrdnje „Informera“, istakavši da Dojčinovića „ne doživljava kao državnog neprijatelja“.

„,Informer’ nije moj list. To je privatni list, a nemojte da ih etiketirate kao moj zato što vam se ne sviđa šta pišu“, rekao je Vučić. „Uveren sam da Vas niko ne prati kao novinara. To bi bilo veoma loše za našu zemlju.“

Priču zbog koje je pokrenuta hajka na KRIK pročitajte ovde.

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo istraživanje imovine političara.

Comments are closed.