Ukrajinski mediji: Zvicera spasila supruga koja je pucala na napadače

Ukrajinski mediji: Zvicera spasila supruga koja je pucala na napadače

Tamara Zvicer, kako je objavio portal Detective-info (foto: detective-info.com.ua)

Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, navodno je pucala na dvojicu muškaraca koji su u utorak pokušali da ubiju njenog supruga u Kijevu i tako ga spasila sigurne smrti, tvrdi ukrajinski portal „Detective-info“ koji je objavio i fotografiju na kojoj je navodno Tamara sa pištoljem u rukama. Tamara je pre četiri godine i sama preživela pokušaj ubistva, kada je na nju navodno pucao šef supraničke grupe. Radoje Zvicer je u bolnici u teškom stanju, a osumnjičeni za pokušaj ubistva su uhapšeni.

Piše: Bojana Jovanović

Kada je šef kavačkog klana Radoje Zvicer pre tri dana džogirao u centru Kijeva, dvojica muškaraca su ga presrela i počela da pucaju u njega. Pogođen sa pet metaka, Zvicer je krenuo da beži, a napadači, umesto za njim, utrčali su u automobil „smart“ i pobegli, vidi se na snimku koji je dan nakon događaja objavila ukrajinska policija.

Ukrajinski mediji tvrde da su se napadači udaljili jer je Zvicerova supruga počela da puca na njih.

Tamara Zvicer sa pištoljem, kako je objavio portal Detective-info

Portal „Detective-info“ objavio je fotografiju na kojoj je navodno tridesetpetogodišnja Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog klana, obučena u sportsku odeću – crne helanke i sivu duksericu – sa pištoljem u rukama. Fotografija je navodno nastala u trenutku kada su na njenog supruga Radoja zapucala dvojica napadača, nedaleko od zgrade u kojoj je živeo.

„Ona je pucala na napadače na Zvicera i tako nije dopustila ubicama da ’dokrajče’ žrtvu. Primorala ih je da pobegnu“, piše portal „Detective-info“.

Pištolj koji se vidi na fotografiji, a iz kog je navodno pucala, policija nije pronašla, piše ovaj ukrajinski portal.

Tamara Zvicer u Ukrajini je boravila legalno. Suvlasnica je i direktorka firme „InterFoodTechnology” koja je registrovana u novembru 2018. godine u ukrajinskom gradu Plotava i koja se bavi ugostiteljstvom, pišu tamošnji mediji.

Njeno ime nije nepoznato u javnosti. Pre četiri godine i ona je zamalo postala žrtva rata koji bukti između kavačkog klana koji vodi njen suprug i supraničkog škaljarskog klana. Na nju je u Kotoru, tvrdi crnogorsko tužilaštvo, pucao upravo šef „škaljaraca“ Jovan Vukotić. Pošto joj je „audijem“ preprečio put, Vukotić je nekoliko puta pucao u Tamarinom pravcu, ali nije pogodio ni nju ni njenu maloletnu ćerku sa kojom je bila, saopštila je crnogorska policija. Vukotić je zbog ovog pod istragom i u pritvoru u Crnoj Gori.

Radoje Zvicer (foto: detective-info.com.ua)

Radoje Zvicer je i dalje u teškom stanju i ne zna se da li će preživeti.

Osumnjičeni za Zvicerovo ubistvo uhapšeni su ubrzo u Odesi, dok su pokušavali da napuste Ukrajinu. Policija je saopštila da su privedene četiri osobe, crnogorski državljani Emil Tuzović i Stefan Đukić i dvojica Nišlija osumnjičenih da su pucali u Zvicera – Petar Jovanović i Milan Branković.

Ukrajinski novinari, međutim, otkrili su da je uhapšena još jedna osoba, što je policija prećutala. Reč je o policajcu Rostislavu Černobroviju, ali još nije poznato kakve je bila njegova uloga u ovom slučaju. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Kao mogući motiv pokušaja likvidacije Zvicera ukrajinska policija navela je kriminalni rat u kojem se njegova grupa već godinama nalazi.

Zvicerov klan je sa škaljarskim zaratio 2014. nakon što su se u Španiji posvađali oko 200 kilograma kokaina. U sukobu je ubijeno više od 40 osoba širom Evrope, kako su utvrdili novinari KRIK-a. 

Najviše ubistava odigralo se na Balkanu, ali su se desila i u Španiji, Holadniji, Nemačkoj, Austriji i Grčkoj. Među ubijenima su slučajne žrtve, članovi porodica, prijatelji i saradnici, ali i vođe – tako je u januaru ove godine u Atini ubijen Igor Dedović, jedan od lidera škaljarskog klana. 

Druge kriminalne grupe takođe su se uključile u rat i zauzele strane. Tako je saveznik škaljarskom klanu grupa kriminalca Filipa Koraća, a uz kavački klan je huliganska grupa „Janjičari“ koju je vodio ubijeni kriminalac Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a koja ima veze u srpskoj policiji i politici.

Više o klanovima pročitajte u našoj priči: Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države

Comments are closed.