Uhapšeno sedam osoba zbog proizvodnje i prodaje droge

Uhapšeno sedam osoba zbog proizvodnje i prodaje droge

(foto: mup.gov.rs)

Policija je u Beogradu uhapsila sedam osoba zbog sumnje da su u okviru organizovane kriminalne grupe proizvodili i prodavali marihuanu, a trgovali su i heroinom i kokainom u nekoliko evropskih zemalja. U prethodnih nekoliko meseci u Srbiji, Austriji, Češkoj i Slovačkoj u vezi sa ovim slučajem uhapšeno je oko 30 srpskih državljana.

Piše: Milica Vojinović

Veruje se da su osumnjičeni od 2017. godine do kraja 2018. napravili ilegalne laboratorije za proizvodnju marihuane u Austriji i Češkoj. Laboratorije su oformili u kućama i stanovima koje su iznajmljivali koristeći falsifikovana dokumenta, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal. Uz pomoć kurira narkotike su prevozili u vozilima sa posebno izrađenim bunkerima i tako ih distribuirali širom Evrope, piše u saopštenju policije.

Policije nekoliko zemalja Evropske unije pronašle su tri ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane, a zaplenjeno je oko 105 kilograma ove biljke, kao  i 1,4 kilograma heroina, 3,5 kilograma kokaina i 12,5 kilograma paracetamola. Takođe je pronađeno i 61.000 evra.

Pretpostavlja se, takođe, da su na taj način transportovali i kokain i heroin i organizovali uličnu prodaju heroina u Beču.

Kako je saopštilo srpsko tužilaštvo osumnjičeni za organizovanje ove kriminalne grupe uhapšen je u Češkoj u septembru prošle godine.

Uhapšeni će biti saslušani u tužilaštvu nakon čega će tužilac doneti odluku o daljem toku postupka.

Comments are closed.