Uhapšeno 56 osoba zbog korupcije

Uhapšeno 56 osoba zbog korupcije

U akcijama protiv finansijskog kriminala i korupcije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su prethodnih dana uhapsili 56 osoba zbog sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela.

Piše: Milica Vojinović

Uhapšene su osobe u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu i još nekoliko gradova u Srbiji zbog sumnje da su oštetili budžet Srbije, lokalnih samuprava i druga privredna i fizička lica za više od 8,4  miliona evra.

Među uhapšenima je i bivši direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Velimir Radosavljević osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj i od marta 2013. do aprila 2014. godine na javnim nabavkama oštetio to preduzeće za više od 41.000 evra.

Zbog istog krivičnog dela uhapšen je i Predrag Janković, bivši stečajni upravnik preduzeća „Zastava Kovačnica“, zbog sumnje da je od februara do septembra 2016. zaključio više štetnih poslova sa preduzećem iz Podgorice i proizvode ove firme prodavao po višestruko nižoj ceni. Na taj način, piše u saopštenju policije, preduzeću je naneo štetu od gotovo 11 miliona dinara.

Policija je u Novom Sadu uhapsila šestoro zaposlenih u „Železnicama Srbije“ i još četiri osobe osumnjičene da su od januara 2010. do oktobra 2013. godine proneverili veću količinu naftnih derivata. Zaposleni su naftne derivate dopremali u centralno skladište u Novom Sadu, a potom ga bez ijednog dokumenta istakali u cisterne koje je dovozio i odvozio još jedan osumnjičeni. Na ovaj način ošetetili su preduzeće za više od 825 miliona dinara.

Uhapšeni su rukovodilac i sedam zaposlenih u ekspozituri banke „Poštanska štedionica“ u Vršcu zbog sumnje da su sa računa 111 klijenata podigli više od 4,5 miliona dinara i zadržali ga za sebe.

Trojica policajaca lišena su slobode pod sumnjom da su nezakonito omogućila prijavu u Beogradu licima sa Kosova i Metohije, dok četvri uhapšen jer je zloupotrebio položaj i javio osumnjičenom da je za njim raspisana potraga.

Većina uhapšenih, piše u saopštenju, biće izvedena pred nadležnog tužioca.

1 Comment

  1. Goran kaže:

    Neobično da se istovremeno hapse ljudi u akciji ,ako dela za koja se terete nemaju nikakvu vezu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *