Uhapšene četiri osobe zbog nameštanja javne nabavke u Nišu

Uhapšene četiri osobe zbog nameštanja javne nabavke u Nišu

(foto: Južne vesti)

Četiri osobe iz Direkcije za javni prevoz Niša uhapšene su danas zbog sumnje da su 2017. godine namestile javnu nabavku autobusa firmi „Vulović transport“ iz Kragujevca i tako oštetile preduzeće za više od 7,4 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

Direktor Direkcije za javni prevoz Niša Saša Petronijević, predsednik i dvojica članova komisije za javne  nabavke uhapšeni su zbog sumnje da su prošle godine prilikom sastavljanja dokumentacije za javnu nabavku odredili tehničke karakteristike autobusa prilagođene autobusu koji je bio u vlasništvu firme „Vulović transport”.

Sumnja se, kako se navodi u saopštenju policije, da su tada postavili i nerealno visoku cenu.

Direkcija je za autobus firmi „Vulović transport“ isplatila 9,6 miliona dinara. Sudski veštak je kasnije procenio da je njegova tržišna cena na dan kupovine, u aprilu prošle godine, bila oko 2,2 miliona dinara.

Prema pisanju „Južnih vesti“ reč je o polovnom autobusu koji je radio na gas i građane Niša prevozio samo nekoliko meseci pošto se pokvario i završio u garaži.

Uhapšeni direktor Direkcije za javni prevoz Niša Saša Petronijević izjavio je tada da se radi o redovnom servisu, dok su zaposleni u Direkciji tvrdili da je autobus pokvaren od decembra prošle godine i da imaju problem da ga poprave, pisale su „Južne vesti“.

Ni nakon što se krajem maja prošle godine drugi put pokvario Direkcija nije htela da novinarima dostavi servisnu knjižicu ovog problematičnog autobusa.

1 Comment

  1. Djoka kaže:

    Jaka je ova Srbija Amerika bi odavno propala da ima ovoliko lopova