Uhapšena kriminalna grupa zbog krijumčarenja 144 migranta

Uhapšena kriminalna grupa zbog krijumčarenja 144 migranta

Migranti (foto: Miodrag Ćakić/KRIK.rs)

Petoro ljudi je uhapšeno zbog sumnje da su u prethodna tri meseca organizovali prevoz oko 144 migranta od Beograda do Ljubovije, kao i njihov dalji nelegalni prelazak granice sa Bosnom i Hercegovinom, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal. Za jednim osumnjičenim policija i dalje traga.

Piše: Jelena Radivojević

Uhapšena su četvorica srpskih i jedan sirijski državljanin koji je osumnjičen da je organizator grupe. On je, smatra tužilaštvo, napravio plan da za od 110 do 130 evra po migrantu organizuje njihov prevoz i nelegalan prelaz granice.

Sumnja se da je grupa u periodu od novembra 2019. do kraja januara ove godine omogućila da oko 144 migranta ilegalno pređe iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Oni su najpre organizovali autobuski prevoz za migrante od Beograda do Ljubovije, a potom ih čamcem preko reke Drine ilegalno uvodili u BiH.

Procena tužilaštva je da su članovi grupe na ovaj način zaradili najmanje 16.000 evra i 123.000 dinara.

Policija je kod organizatora grupe pronašla i oduzela 3.600 evra, kao i više mobilnih telefona i SIM kartica.

U saopštenju tužilaštva piše da je ovo hapšenje rezultat višemesečne akcije u kojoj je učestvovala i Bezbednosno-informativna agencija (BIA), kao i policijske službe Bosne i Hercegovine, a da se za jednim osumnjičenim i dalje traga.

Uhapšenima je određeno zadržavanje i biće saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Comments are closed.