Uhapšena grupa zbog krijumčarenja migranata

Uhapšena grupa zbog krijumčarenja migranata

Foto: Miodrag Ćakić/KRIK

Osam osoba uhapšeno je zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa preko reke Tise krijumčarili migrante iz Srbije u Mađarsku, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

Uhapšeni su, kako se sumnja, tokom septembra i oktobra ove godine krijumčarili veći broj migranata – državljana Indije i Avganistana, preko Srbije u Mađarsku odakle su oni nastavili put dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

Ovo su činili tako što su čamcima prevozili migrante preko Tise i za to dobijali oko 1.000 evra po grupi migranata, sumnja policija.

Organizator grupe koji je iz Vrbasa i dvojica članova iz Novog Kneževca uhapšeni su u Kikindi, a ostali pripadnici grupe uhapšeni su u Subotici, Novom Sadu i Novom Kneževcu, saopšteno je iz MUP-a.

Kod osumnjičenih je pronađen čamac za koji policija pretpostavlja da je korišćen za prevoz preko reke, kao i četiri putnička vozila za koja se sumnja da su služila za prevoz do reke.

Takođe, policija je od jednog muškarca zaplenila i sasušene čaure maka zbog čega će protiv njega biti podneta krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kod drugog muškarca pronađena su falsifikovana dokumenta Bosne i Hercegovine pa će i protiv njega biti podneta krivična prijava.

Comments are closed.