Uhapšena četvorica zbog sumnje da su pretukla advokata i bivšeg sudiju

Uhapšena četvorica zbog sumnje da su pretukla advokata i bivšeg sudiju

Goran Petronijević (foto:mc.rs)

Zbog sumnje da su nešto posle ponoći u bašti kafića u Njegoševoj ulici u Beogradu pretukli advokata Gorana Petronijevića i nekadašnjeg sudiju Novicu Pekovića, uhapšena su četvorica osumnjičenih, saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu. Petronijević je poznati advokat, a klijenti su mu, između ostalih, i poznati kriminalci sa Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. 

Piše: Bojana Pavlović

Kako navodi tužilaštvo uhapšenima se na teret stavlja nasilničko ponašanje, a biće im pridodato i nanošenje teških telesnih povreda „u zavisnosti od povreda koje oštećenima budu konstatovane“.

Tužilaštvo je saopštilo da je naložilo policiji da pribavi izjave oštećenih, spisak povreda koje su zadobili, izjave svedoka – gostiju i konobara u kafiću, snimke sigurnosnih kamera sa tog i okolnih objekata, a da potom osumnjičene privede tužiocu na saslušanje.

Ministarstvo pravde osudilo je ovaj napad.

Petronijević je poznati advokat koji je godinama na sudu branio kriminalce sa jakim političkim vezama, između ostalih Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića. Dvojicu kriminalaca sa Kosova Petronijević je zastupao u postupcima za zloupotrebu položaja prilikom kupovine kamiona na lizing i za nelegalno iskopavanje šljunka. U oba postupka, Veselinović i Radoičić su oslobođeni

Na spisku njegovih klijenata bio je i Željko Rutović kome se sudilo za prebijanje Predraga Rankovića Peconija, bivši načelnik Državne bezbednosti Radomir Marković za zločin na Ibarskoj magistrali i pokušaj ubistva Vuka Draškovića. 

Bio je član pravnog tima Radovana Karadžića pred sudom u Hagu. 

Više o Zvonku Veselinoviću pričitajte ovde

Comments are closed.