Uhapšen sin bivše predsednice crnogorskog Vrhovnog suda

Uhapšen sin bivše predsednice crnogorskog Vrhovnog suda

Vesna Medenica (foto: skrinšot RTCG)

Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, uhapšen je jutros na aerodromu u Podgorici gde je doputovao iz Beograda, pišu Vijesti. On se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu koja je švercovala kokain i cigarete, čiji je član navodno bila i njegova majka koja je u pritvoru od sredine aprila. 

Piše: Jelena Radivojević

Medenica je uhapšen jutros na aerodromu u Golubovcima pored Podgorice, nakon što je doleteo iz Beograda, pišu crnogorske Vijesti. Advokat Zdravko Begović ranije je izjavio da ima nezvanične informacije da je on u Beogradu na klinici za lečenje od bolesti zavisnosti. 

Za Medenicom je od početka maja bila raspisana poternica zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka Vesna Medenica, prethodne dve decenije veoma moćna žena u crnogorskom pravosuđu. 

Poternica je raspisana nakon što je crnogorski portal „Libertas Press“ objavio transkripte razgovora koje je Europol dostavio policiji Crne Gore, a koji navodno dokazuju da je on bio vođa kriminalne grupe koja je švercovala kokain i cigarete. 

Dokumenta Europola otkrivaju njegove razgovore sa “skaj” aplikacije, u kojima se vidi da dogovara kupovinu kokaina, obezbeđuje transport krijumčarenih cigareta, ali i poseduje hekler, oružje koje ne može da se legalno poseduje jer je zakonom zabranjena njegova prodaja, objavio je „Libertas Press“.  

Iz transkripata objavljenih razgovora vidi se i to da je njegova majka, tada predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, navodno bila upoznata sa ovim nezakonitim poslovima i da od nje on i njegovi saradnici da očekuju zaštitu.

Vesna Medenica uhapšena je sredinom aprila, takođe na aerodromu u Podgorici, i još je u pritvoru.

Comments are closed.