Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Radomira Đuričkovića

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Radomira Đuričkovića

Foto: Arhiva MUP

Mario Milošević iz Podgorice, osumnjičen da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. godine, uhapšen je prošle srede na Kosovu, saopštila je crnogorska policija.

Piše: Bojana Jovanović

Sa Miloševićem je uhapšena još jedna osoba koja je početkom jule ove godine pobegla iz medicinske ustanove u kojoj je izdržavala kaznu zatvora zbog otmice i iznude u pokušaju.

Prilikom hapšenja Milošević je bio naoružan, navela je policija.

Za Miloševićem je bila raspisana poternica Interpola zbog sumnje da je zajedno sa Igorom Mašanovićem (22) i Vukanom Vujačićem (23) u oktobru 2016. na Cetinju ubio Radomira Đuričkovića, ali i zbog drugih krivičnih dela.

„M.M. se od strane crnogorske policije potražuje i zbog indicija koje ukazuju na sumnju da je učestvovao u više likvidacija počinjenih na teritoriji Crne Gore koje su posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa“, saopštila je policija.

Protiv Miloševića, Mašanovića i Vujačića je podignuta optužnica, ali je ona krajem prošlog meseca vraćena na dopunu. Mašanović i Vujačić su i dalje u bekstvu.

Podsetimo, Đuričković je ubijen iz automobila u pokretu, u blizini svoje kuće na Cetinju. Suvozač u „reno meganu“ iz automatskog oružja ispalio je više projektila u pravcu „tiguana“ kojim je Đuričković upravljao.

Nakon ubistva, policajci su pored lokalnog puta Cetinje – Ceklin pronašli zapaljen „reno“, a u njegovoj unutrašnjosti i automatsku pušku za koju se sumnja da je korišćena prilikom ubistva.

Prema pisanju medija, Đuričković je bio kum Cetinjanina Gorana Radomana koji je u februaru 2015. ubijen u Beogradu i u rođačkim vezama sa pokojnim Goranom Đuričkovićem, koji je krajem oktobra 2015. godine likvidiran u Budvi. Radomana su bezbednosne službe označile kao člana kriminalnog „škaljarskog klana“ iz Kotora.

Više o mafijaškim likvidacijama saznajte u bazi podataka „Crna knjiga“

Comments are closed.