Uhapšen direktor bolnice u Pirotu zbog nameštanja tendera

Uhapšen direktor bolnice u Pirotu zbog nameštanja tendera

(foto: MUP)

Goran Petrović, direktor Opšte bolnice u Pirotu, uhapšen je zbog sumnje da je trgovao uticajem i firmi „Beolaser“ iz Beograda namestio da dobije tender koji je raspisala ova bolnica, saopštilo je Ministarstvo ununtrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

Osim Petrovića policija je uhapsila i Dragana Rokića, direktora firme „Beolaser“, a protiv petoro članova komisije koja je sprovodila javnu nabavku i jednog zaposlenog podnete su krivične prijave.

Sumnja se da je Petrović tražio muškarcu zaposlenom u bolnici da komisija prihvati ponudu firme „Beolaser“ na tenderu za nabavku elektronske ploče za CT skener, iako je ponuda ove firme bila veća od procenjene vrednosti nabavke.

Zatim je, veruje policija, istom muškarcu naložio da pocepa ovu i primi novu ponudu iste kompanije koja je bila prilagođena iznosu novca koji je bolnica odlučila da izdvoji za ovu nabavku.

Kako se može videti u dokumentaciji iz javne nabavke, ponuda „Beolasera“ vredna više od 800.000 dinara bila je jedina koja je stigla Opštoj bolnici u Pirotu na ovom tenderu.

Uhapšenom Petroviću i Rokiću niško tužilaštvo odredilo je dvodnevno zadržavanje nakon čega će protiv njih biti podneta krivična prijava.

Goran Petrović je direktor pirotske bolnice od 2013. godine, a u vreme postavljanja bio je član vladajuće Srpske napredne stranke.

U lokalnim medijima pisalo se o unutarstranačkim sukobima u kojima je učestvovao Petrović. Tako je 2016. godine tadašnji šef odborničke grupe SNS-a u ovom gradu Ljubomir Stojanović najavio da će stranka tražiti smenu Petrovića zbog mobinga koji navodno sprovodi u bolnici.

Petrović je tom prilikom rekao da Stojanović iznosi lični stav, a ne stav SNS-a, jer u tom trenutku ova stranka nije imala poverenika koji je zastupa u Pirotu, pisao je „Plus radio“.

Petrović je prošlog meseca izjavio da je pirotska bolnica nabavila nove rendgen aparate vredne više od 20 miliona dinara i to novcem koji je dobila od Ministarstva zdravlja, objavio je  „Danas“.

5 Comments

 1. Srdjan kaže:

  Ne znam nikog od navedenih ali je ovo klasiccna namestajka direktoru bolnice u Pirotu ,Petrovicu.

 2. IgorO kaže:

  Pa ovo se redovno događa, samo je pitanje da li SNS pušta tog lika niz ovdu ili ne. Pa proverite tender Apoteka Užice za čišćenje iz jula ove godine da vidite kako se tamo naknadno dostavljala dokumentacija…

 3. MIKICA kaže:

  Da je funkcioner Sns ostao bi direktor i dalje. Kako poslanik iz Prokuplja dragoj tasti poklanja asfaltni put do kuce i smeje se u lice nama poreskim obveznicima a njegova sticenica ukrade novac bednika preko Centra za soc rad podnela ostavku pare nevrati ia tuzilastvo cuti a zna se i zasto. Trebalo bi ugasiti instituciju tuzilastva jer ovakvo kako je sada, samo je bruka sistema i sluzi njima samima zarad licnih interesa a dokaza ima.

 4. Nemanja kaže:

  U Pirotu se priča da je to sve zbog svadje u stranci na gradskom nivou

 5. Lazar kaže:

  Ali se zato razumes u vad Tuzilastva?