Uhapšen bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić

Uhapšen bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić

Goran Papić (foto: skrinšot/Pink)

Bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić uhapšen je danas zbog sumnje da je uticao da se jednoj osobi vrati blindirani automobil koji je policija oduzela, saopštila je policija. Iz tužilaštva nisu hteli da kažu da li je njegovo hapšenje deo neke veće istrage.

Piše: Milica Vojinović

Papić se sumnjiči za trgovinu uticajem, rečeno je KRIK-u iz tužilaštva. Veruje se da je iskoristio to što se nalazio na mestu načelnika SBPOK-a i u aprilu 2020. zahtevao od rukovodioca Policijske uprave Beograda da se jednoj osobi vrati blindirano vozilo koje je policija oduzela. Vozilo je istog dana vraćeno, a osoba za koju je Papić urgirao sada se nalazi u pritvoru, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, ali ne piše o kome je reč.

Papića su uhapsili policajci Sektora unutrašnje kontrole i njemu je određeno dvodnevno policijsko zadržavanje. tužilaštvo treba da ga sasluša.

Njegovo ime odranije je poznato javnosti. Vlasnik lokala u kome je bio restoran “Jahorina” na Voždovcu Dejan Pejović 2019. godine tvrdio je da ga je Papić pretukao posle svađe sa njegovim ocem Miloradom. Milorad Papić mu je tada pretio rekavši mu da je njegov sin Goran kum ministra policije Nebojše Stefanovića, ispričao je Pejović.

Tužilaštvo je u ovom slučaju nedavno odbacilo krivičnu prijavu protiv Papića, ali je Pejovićeva žalba usvojena pa je postupak u kom je Papić osumnjičen vraćen tužilaštvu. Ovako je odlučeno pošto je Pejović u međuvremenu došao do snimaka sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako ga Papić tuče i dostavio ih tužalištvu.  Više o ovom slučaju pročitajte u posebnom tekstu.

Comments are closed.