Muškarac tvrdi da ga je tukao policajac, kum ministra Stefanovića

Muškarac tvrdi da ga je tukao policajac, kum ministra Stefanovića

Dejan Pejović (foto: skrinšot N1)

Dejan Pejović, vlasnik restorana „Jahorina“ na Voždovcu, tvrdi da ga je pre osam dana ispred ove kafane u Zaplanjskoj ulici u Beogradu pretukao policajac Goran Papić, nakon rasprave koju je imao sa Papićevim ocem Miloradom. Kako kaže za KRIK, Milorad Papić mu je tom prilikom pretio rekavši mu da je njegov sin Goran kum ministra policije Nebojše Stefanovića. Iz MUP-a za N1 demantuju da ministar ima kuma zaposlenog u policiji i navode da je protiv policajaca umešanih u događaj pokrenut disciplinski postupak. 

Piše: Milica Vojinović

Raspravu sa Miloradom Papićem Pejović je, kako navodi, započeo jer je saznao da mu je Papić namerno ogrebao auto, što se i ranije dešavalo.

„Znaš ti ko je moj sin, znaš li ko mu je kum? Ministar policije“, kazao mu je Papić tada, tvrdi Pejović.

Nakon što mu je odgovorio da ga to ne zanima, kako kaže, Papić je počeo da ga udara pesnicama.

Dok je čekao da dođe policija, Pejović kaže da je Papić kontaktirao svog sina, a njemu  doviknuoi mu: „Sad će da te biju“.

„Čekamo mi nekih pet minuta (policiju), u tom momentu dolazi crna ‘škoda’ i izlaze dvojica sa tamnim naočarima i polako idu prema njemu. Ja vidim da tu nešto nije u redu, šta je ovo, gde je policija“, priča Pejović u razgovoru sa novinarkom KRIK-a.

Kaže da se uplašio za život kada je video da osobama koje su izašle iz „škode“ Milorad Papić pokazuje prstom na njega i oni kreću da mu se približavaju.

Pokušao je, navodi, da pobegne u dvorište svog restorana, ali su ga napadači stigli pre nego što je zatvorio kapiju, počeli da ga udaraju i da mu viču da legne.

„Ja legnem, ispadoše pištolj i redenici ovome s leve strane što je bio, (Goranu) Papiću, oni me šutiraju i biju. Pet minuta su me šutirali, stavljaju mi lisice na ruke, dok moja supruga vrišti“, priča Pejović.

Napadači su ga zatim, kaže, ubacili u kola.

„U tom momentu stiže policija, ova redovna voždovačka. Policajci me polako iznesu iz ‘škode’ i uvedu me u njihova kola, ruke su mi i dalje bile vezane lisicama“, navodi Pejović i dodaje da je Goran Papić otišao sa mesta događaja pre nego što je stigla policija.

Na putu ka policijskoj stanici ispričao je šta se dogodilo policajki koja ga je, kako kaže, ubeđivala da je to nemoguće i da je on kriv za ono što se desilo.

„Ovi na Voždovcu su bili ljubazni, pristali su da mi lisice zavežu napred kako bih mogao da uzmem čašu vode“, kaže Pejović.

Sa lisicama na rukama su ga, kaže, odveli i u bolnicu.

U policijskoj stanici jedan od policajaca ga je, priča, ubeđivao da celu stvar zataškaju, i odbijao da u zapisnik napiše Pejovićevu stranu priče o tome šta se dogodilo. Nakon sat i po izjava je ipak sačinjena. .

Tek kasnije, kako navodi, saznao je da su Papić i njegov kolega iz “škode” policajci iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

MUP: Ministar nema kuma u policiji

U odgovoru na pitanja novinara N1 iz MUP-a su napisali i da ministar Nebojša Stefanović nema kuma koji je zaposlen u ovom ministarstvu.

Iz MUP-a za „Danas“ navode da je protiv Papića i njegovog kolege koji su bili umešani u ovaj događaj pokrenut disciplinski postupak kako bi se utvrdilo da li su prekoračili ovlašćenja. Dok postupak traje oni su udaljeni sa posla, a o svemu je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole koji će sprovesti detaljnu istragu povodom ovog slučaja, naveo je MUP u odgovoru „Danasu“.

Policajac u civilu zadržao Pejovića jer je, prema izjavi svedoka, naneo više udaraca šezdesetpetogodišnjem muškarcu, navode u MUP-u. U svojoj izjavi policajac je naveo da je Pejovića vezao jer se oglušio o njegovo naređenje, piše u dopisu MUP-a novinarima “Danasa”. 

1 Comment

  1. Dobro upoznat sa smećem kaže:

    Na jednoj konferenciji za stampu u Mup-u, na kojoj je glavnu reč vodila Biljana Popović Ivković tada šef biroa za medije, postavljeno je pitanje „koliko je novozaposlenih u Mup-ui Kabinetu ministra od zabrane zaposljavanja pa do danas“? Kao iz topa je odgovorila NIJEDAN, a nakon konferencije se okrenula ka svojim radnicima biroa i rekla im: „Ala sam ih zeznula“. Toliko o tome. A taj Papić je došao u Mup sa diplomom tri razreda srednje skole a posle dva meseca doneo fakultetsku. Veliko interesovanhe mu je bilo Odeljenje za narkotike u SBPOK. Šta mislite zasto?