Uhapšen bivši direktor komunalnog preduzeća u Šajkašu

Uhapšen bivši direktor komunalnog preduzeća u Šajkašu

Arhivska fotografija (foto: MUP)

Bivši direktor komunalnog preduzeća „Izvor“ iz Šajkaša Dušan Đurić uhapšen je danas zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i pribavio sebi više od 285.000 evra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Jelena Radivojević

Uhapšeni Đurić bio je do novembra 2020. godine direktor firme „Izvor“ iz Šajkaša koja se bavi skupljanjem, prečišćavanjem i distribucijom vode, a čiji je osnivač mesna zajednica.

On je danas uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica i prekoračio ovlašćenja i tako pribavio sebi više od 285.000 evra (33,7 miliona dinara), piše u saopštenju.

Sumnja se da je od 2016. do 2020. godine Đurić uzimao novac iz blagajne firme i trošio ga za svoje potrebe, potpisivao naloge za isplatu, a zatim prilagao gotovinske račune stovarišta građevinskog materijala za robu koja nikada nije kupljena za „Izvor“. Takođe je prilagao i račune benzinskih stanica, bez validne prateće dokumentacije, odnosno, radnih i putnih naloga.

Đurić će biti saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Osim što je bio direktor u „Izvoru“, Đurić je i dalje zastupnik sportskog saveza opštine Titel, vlasnik novosadske firme „Zeneks“, a ranije je bio i registrovan kao autoprevoznik.

Comments are closed.