Udruženje tužilaca Srbije osudilo napad na Ivanića

Udruženje tužilaca Srbije osudilo napad na Ivanića

(foto: Visoki savet sudstva)

Udruženje tužilaca Srbije (UTS) osudilo je izjave advokata Darka Šarića u kojima tužioca za organizovani kriminal Sašu Ivanića optužuju da vodi montiran i nezakonit postupak, saopšteno je juče. Iz ovog udruženja su zatražili reakciju Zagorke Dolovac, republičke tužiteljke.

Piše: Jelena Radivojević

Prošlonedeljne izjave advokata na suđenju Darku Šariću za pranje para da je tužilac Saša Ivanić pristrasan i da je pokrenuo novu istragu protiv Šarića samo kako bi zaštitio svedoka saradnika Nebojšu Joksovića predstavljaju novi pritisak i napad na tužioca, ocenilo je juče Udruženje tužilaca Srbije. 

Udruženje je osudilo neprimereni pritisak koji Ivanić trpi, posebno ističući koliko je opasno kada napadi dolaze od kolega.

„Stvara se privid i atmosfera da kolega Ivanić vodi nekakav montiran i politički proces. Posebno je opasno, kada su takve izjave date od strane branioca okrivljenih“, piše u saopštenju.

„Napadi na ljude koji se suprotstavljaju kriminalu u državi nose sa sobom izuzetno ozbiljnu poruku za sve njene građane, zbog čega smatramo da treba da reaguje Republička javna tužiteljka i predsednica Državnog veća tužilaca i sazove sednicu veća“, navodi se.

Iz udruženja smatraju da bi takav potez pokazao da Državno veće tužilaca pokaže da neće tolerisati napade na tužioce i da u punom kapacitetu stoji iza onih koji odgovorno obavljaju svoju funkciju.

Osim Udruženja tužilaca, napade su osudili i iz Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) smatrajući da se tako crta meta na čelu Saše Ivanića.

Ivanić je i ranije bio na meti advokata u postupcima koji se vode protiv Šarića za šverc kokaina i pranje novca. Advokati su već podnosili zahteve za njegovo izuzeće iz postupaka i to zbog sumnje u pristrasnost. Oni konstantno tvrde da Ivanić štiti svedoka saradnika nakon što ga je naveo da svedoči protiv Šarića, a sam Šarić aludira da je Joksović postao saradnik tužilaštva kako bi prisvojio njegovu imovinu.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Šariću

Comments are closed.

STIGLA JE KRIK APLIKACIJA!

Požuri! Skini našu aplikaciju što pre i među prvima saznaj nova otkrića i vesti o kriminalu i korupciji!

Skini KRIK aplikaciju sa Google Play