Ubistvo u „Nani“: Optuženi tvrde da nisu bili obezbeđenje kluba

Ubistvo u „Nani“: Optuženi tvrde da nisu bili obezbeđenje kluba

Aleksandar Savkovic (foto: fejsbuk)

U nastavku suđenja za ubistvo Aleksandra Savkovića ispred beogradskog kluba „Nana“, odbranu su iznosili članovi obezbeđenja optuženi da su učestvovali u tuči koja je prethodila ubistvu. Svi oni danas su ispričali da su Savković i njegovi prijatelji pravili probleme u klubu te noći i da je tako došlo do sukoba, ali i napomenuli da oni nisu bili obezbeđenje već promoteri.

Piše: Jelena Radivojević

Miloš Tančev, Stevan Dukić i Stefan Šapurić, optuženi da su kao članovi obezbeđenja kluba „Nana“ učestvovali u tuči sa gostima koja je prethodila ubistvu Aleksandra Savkovića, branili su se danas na sudu tvrdeći da tuče nije ni bilo.

Sva trojica su negirala da su članovi obezbeđenja „Nane“, navodeći da su bili promoteri kluba, zaduženi da u njega dovode goste.

Oni su ispričali da je pucnjavi prethodio metež u klubu i da su se Savković i ljudi koji su bili sa njim nedolično ponašali, te da su oni samo pokušali da smire situaciju i izvedu ih napolje, kao što je ranije ispričao i Nedeljko Grbović, optužen da je pucao u Savkovića.

Sva trojica tvrde da do tuče nije došlo, ali da je neko od prisutnih udario Dukića po glavi i rebrima nakon čega je on ostao da leži na zemlji.

Tančev i Šapurić su ispričali da su čuli da je Savković pretio Grboviću da će ubiti i njega i njegovog sina, ali niko od optuženih nije video momenat kada je Savković upucan, već su samo čuli pucnje.

Odgovarajući na pitanje optuženog Grbovića da li mu je poznato u kakvim odnosima je bio sa Savkovićem, Šapurić je ispričao da su bili u dobrim odnosima i da je veče pre ubistva Grbović vozio Savkovića kući jer je bio u alkoholisanom stanju.

Svi optuženi su ispričali i da je dve nedelje pre ubistva Savković došao u „Nanu“ i pretio „škorpionom“, ali da mu je Grbović tada oteo pištolj i smirio situaiju.

„Savke“

Aleksandar Savković je bio član ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Inače deo navijačke grupe fudbalskog kluba Rad „Junajted fors“, Savković je osuđivan za razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge, kao i za ometanje pravde zbog pretnji sudiji izrečenih na suđenju.

Fotografije sa društvenih mreža pokazuju da se osim sa Stankovićem, Savković družio i sa drugim članovima navijačke grupe „Janjičari“, koju je vodio Stanković. Na fotografijama se vidi da je bio u društvu Veljka Belivuka, Borisa Karapandžića, kao i Milovana Tadića.

Veljko Belivuk je prošle godine nepravosnažno oslobođen optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića. Trenutno Apelacioni sud razmatra žalbu koju je tužilaštvo ranije podnelo tražeći da se presuda ukine ističući da sud nije dobro utvrdio činjenice.

Karapandžić je jedan od optuženih za demoliranje kluba „Komitet“ u Beton hali i taj postupak je otpočeo u decembru prošle godine, a protiv Tadića se vodi postupak zbog sumnje da je gostu splava na kom je radio kao obezbeđenje naneo povrede od kojih je on kasnije preminuo.

Dokumentacija koju poseduje KRIK pokazuje da je Savković sa Belivukom, Karapandžićem i još dve osobe učestvovao u demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi decembra 2013. godine. Kafić je u vlasništvu Aleksandra Vavića, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“ koja je godinama bila glavna na južnoj tribini, a napad se desio u periodu kada je grupa „Janjičari“ predvođena Stankovićem preuzela vođstvo na tribini.

Zbog razbijanja „Holivuda“ Savković je u aprilu 2016. osuđen na godinu dana zatvora.

Više o Savkoviću pročitajte ovde.

Sve vesti sa suđenja za ubistvo u „Nani“ pročitajte ovde

1 Comment

  1. Igor kaže:

    Зашто ваша редакција понекад не узме да прати суђења неким људима који нису повезани са неким организованим криминалом?Тек тада би народ видео како у ствари стоји наше судство и тужилаштво и цео систем,да народ види суђење где нема скупих адвоката и притиска јавности!Приказујете народу само случајеве где адвокати узимају толике износе да је то за неверицу,дајте бар једно суђење где окривљени имају адвокате по службеној дужности,и тужиоци без материјалних доказа са обичним индицијама и рекла казала доказима малтретирају обичне људе и по 9 ,10 година по суду само да би узимали дневнице и плате како себи тако и судијама…?