Ubistvo na Bežanijskoj kosi: Optuženi tvrdi da je pucao u samoodbrani

Ubistvo na Bežanijskoj kosi: Optuženi tvrdi da je pucao u samoodbrani

Viši sud u Beogradu

Suđenje za ubistvo crnogorskog državljanina Draga Božovića iz novembra prošle godine, počelo je danas iznošenjem odbrane optuženog Miloša Ćeranića. On je ispričao da je na Božovića pucao u samoodbrani jer je ovaj prvi potegao pištolj.

Piše: Milica Vojinović

Optuženi Ćeranić rekao je da mu je žao zbog svega što se dogodilo i da nije planirao da ubije Božovića, kako tvrdi tužilaštvo, već da je pucao iz straha za svoj život – u samoodbrani. 

Kako je ispričao, godinu dana mlađeg Božovića pozvao je te večeri da reše neke nesuglasice za koje kaže da nisu bile vredne ni svađe, a kamoli smrti. On je, međutim, odbio da objasni o kakvim nesuglasicama je reč. Tužilaštvo, s druge strane, tvrdi da je ubistvo bilo posledica sukoba oko prodaje droge.

„Nisam imao pištolj zbog Draga ili zbog droge kako se ovde spominje. Nisam gledao gde pucam, slučajno sam ga upucao“, kazao je dok je pokušavao da u maloj sudnici Višeg suda u Beogradu sudiji Jeleni Škulić pokaže kako se sagnuo kada je Božović navodno pucao u njega.

Sastali su se iza vrtića na Bežanijskoj kosi. Prema njegovim rečima, Božović je zapucao nakon nekog vremena, a on je uplašen uzvratio paljbu.

Na pitanje tužioca Saše Drecuna koliko je metaka ispalio u Božovića  rekao je da ne zna, ali je priznao da je pucao dok je bilo metaka u pištolju.

Pištolj je, kaže Ćeranić, odmah posle ubistva bacio u kontejner na okretnici autobusa 75 na Bežanijskoj kosi, a isto je, nakon dan ili dva, učinio i sa garderobom koju je te večeri nosio.

Tužilac je tražio da objasni zašto na mestu ubistva nije pronađen pištolj niti bilo koji drugi dokaz da je Božović pucao na njega.

Ćeranić je rekao da pretpostavlja da se neko od Božovićevih prijatelja vratio i sklonio njegov pištolj. 

„Mislim da je Božović koristio revolver. Čuo sam da taj pištolj ne ostavlja čaure. Ne vidim nijedno drugo objašnjenje“, kazao je Ćeranić.

Otac ubijenog: optuženi je narko-diler

Vlada Božović, otac ubijenog, sačekao je ispred sudnice da optuženi završi odbranu, a potom ispričao šta zna o ubistvu svog sina. 

Naveo je da je optuženi Ćeranić bio umešan u poslove s drogom i da je narkotike prodavao na okretnici autobusa 74, koju, kako je rekao, šifrovano zovu „četvorka“.

Na pitanje Ćeranićeve advokatice Ivane Ostojić kako je sve ovo saznao, Božović je kazao da to zna ceo grad.

„Ja kao automehaničar to bolje znam. Čuo sam od naroda koji priča i prolaznika“, kazao je on.

Advokatica je, međutim, iznela primedbu na ovaj deo njegovog svedočenja.

„Da to zaista zna ceo Beograd, sigurna sam da bi tužilac prikupio makar operativne podatke o tome i priložio ih kao dokaz uz optužnicu“, navela je ona.

Podsetimo, Drago Božović upucan je krajem novembra prošle godine u večernjim satima Bežanijskoj kosi. Umro je u zemunskoj bolnici četiri dana kasnije. 

Božović je jedna od 29 osoba ubijenih prošle godine u kriminalnim sukobima u Srbiji. 

Više o ovom pročitajte u „Crnoj knjizi“ – bazi kriminalnih ubistava u Srbiji i Crnoj Gori.

Comments are closed.