Ubistvo ispred kafića u Podgorici

Ubistvo ispred kafića u Podgorici

Arhivska fotografija (foto: KRIK)

Četrdesetsedmogodišnji muškarac ubijen je juče u popodnevnim satima ispred kafića „Level“ u podgoričkom naselju Stari aerodrom, saopštila je crnogorska policija. Mediji pišu da je ubijen Veselin Kalezić koji je ranije osuđivan.

Piše: Jelena Radivojević

Na Kalezića je pucano oko 17:30 časova, a policija je nedugo zatim u selu Botun u Zeti pronašla zapaljen automobil za koji se pretpostavlja da je korišćen prilikom ubistva, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Kako navode podgoričke „Vijesti“ Kalezić je sredinom devedesetih osuđen na smrtnu kaznu zbog ubistva u centru Podgorice, ali je ta odluka kasnije preinačena u zatvorsku kaznu.

On je hapšen i u novembru 2015. godine zbog sumnje da je aktivirao bombu ispred kuće u kojoj je navodno stanovala njegova bivša devojka. Nekoliko meseci kasnije, policija ga je uhapsila zbog napada na policajca interventne jedinice, a sa njim je tada bila pomenuta devojka i kod nje je pronađen pištolj, pišu „Vijesti“.

Kako navodi ovaj medij policija je Kalezića označila kao bezbednosno interesantnu osobu zbog bliskih veza sa navodnim vođama kavačkog klana.

Rat klanova

Kavački klan je kriminalna grupa iz Kotora koja se bavi iznudama, zelenašenjem, ali i švercom droge. U istom gradu postoji i škaljarski klan koji je blizak kriminalcu Luki Bojoviću i njegovoj grupi.

Ove dve kriminalne grupe su u sukobu od 2014. – kada je u Valensiji nestalo oko 200 kilograma kokaina koji je navodno pripadao kavačkom klanu.

U ratu dva klana ubijeno je više osoba na obe strane, a detalje možete pogledati u „Crnoj knjizi“ – bazi kriminalnih ubistava.

Oba klana, osim u Crnoj Gori, aktivna su i u Srbiji gde se odigravaju obračuni, ali i vode sudski postupci protiv njihovih pripadnika.

 

Comments are closed.