Ubistvo Dunjića: Optuženi izneli nove detalje

Ubistvo Dunjića: Optuženi izneli nove detalje

Velibor Dunjić (foto: facebook)

Vuk Musić, optužen da je uklonio opremu za video-nadzor koja je snimila ubistvo vođe navijača Zvezde Velibora Dunjića, negirao je juče optužbe rekavši da je to učinio Zoran Vukić, brat nekadašnjeg sekretara MUP-a Vanje Vukića. Zoran Vukić ranije je sklopio sporazum sa tužilaštvom i priznao da je izbegao da prijavi krivično delo.

Piše: Jelena Radivojević

Vuk Musić, za koga tužilaštvo tvrdi da je sa splava „Džimis“ uklonio opremu za video-nadzor i tako pomogao optuženom za ubistvo Dunjića Vladimiru Đuroviću, juče je negirao optužbe.

Musić je naglasio da od svih ljudi koji se navode u optužnici poznaje samo Zorana Vukića i Jelenu Krušedolac, te da ne zna koji interes bi imao da prikriva nešto što je uradio Đurović kog je „prvi i poslednji put video tu noć“.

On je objasnio da je to veče bio u društvu Đurovića i Vukića sve dok se nisu „toliko napili i isprebijali od droge pa je njihovo društvo postalo nepodnošljivo“, a da je ostatak večeri proveo sa prijateljima koji nemaju veze sa ovim događajem.

Tvrdi da je oko pet ujutru, kada je krenuo kući, na splavu nastao metež i da je tada video Vukića kako više puta ulazi i izlazi sa splava.

„’Čupajte te risivere, pobiću vas’, vikao je Vukić zaposlenima, a onda otišao u drugi deo splava“, rekao je Musić juče na sudu. On navodi da je na samom izlazu ponovo sreo Vukića koji mu je kratko rekao „da je frka i da beži“.

Musić kaže da je ispred splava video BMW i u njemu za volanom krvavo telo. Pošto je policija već bila pozvana, on je sa ostalim prisutnima sačekao policajce koji su došli na uviđaj.

Rekao je da mu je parafinska rukavica uzeta na licu mesta, kao i bris iz grla, posle čega je odveden u stanicu policije. Nakon sat vremena je pušten jer je utvrđeno da nije imao baruta na koži, odnosno da nije pucao na Dunjića.

On je nekoliko puta ponovio da su svedoci osobu koja je skinula opremu za video-nadzor opisali onako kako izgleda Zoran Vukić zvani Vuk. Rekao je da su svedoci tu osobu opisali kao „nabildovanu sa tetovažama po celim rukama“, što govori da nisu videli njega – jer on ima samo tetovažu na grudima.

Takođe, prema njegovim rečima, svi su posvedočili da su videli radnika obezbeđenja kako to radi, a on se nikada nije bavio poslovima obezbeđenja i te večeri je na splavu bio gost.

„Tvrdim da mene niko nije prepoznao i da prepoznavanje preko fotografija za mene ništa ne znači“, rekao je Musić i osvrnuo se na to da je prepoznavanje vršeno bez prisustva njega i njegovog advokata kao i da je sve to rađeno na osnovu slike koju policija ima više od šest godina.

„Za razliku od mene, Vukić jeste Đurovićev blizak prijatelj i kao takav on je sigurno imao razlog da izvrši ono što se meni stavlja na teret“, rekao je Musić.

Vukić, brat bivšeg sekretara MUP-a Vanje Vukića, potpisao je ranije sa tužilaštvom sporazum o priznanju krivice jer nije prijavio krivično delo. On je te noći radio kao obezbeđenje na splavu.

Sud je odbio predlog Musićeve odbrane da on bude pušten iz pritvora u kom se nalazi već šest meseci.

Optuženi Starovlah: pištolj u reku bacio Vladimir Đurović

Juče je odbranu iznosio i Bojan Starovlah, optužen da je Đuroviću pomogao da pobegne sa mesta događaja. To nije učinio ranije jer, kako je ispričao, nije bio psihički spreman. On je ponovio da nije kriv i da je te noći radio na splavu „Džimis“.

Starovlah je rekao da je čuo pucnje, ali da nije video ko je pucao na Dunjića. Kako je ispričao, nije se previše raspitivao jer je mislio da „neko šenluči“. Ranije tokom večeri Goran Knežević ga je, kako je rekao, zamolio da odveze njega i njegovo društvo kući jer su bili pijani. U kola su seli Knežević, Đurović i Jelena Krušedolac, ispričao je Starovlah.

„Đurović mi je na sredini Brankovog mosta rekao ’Stani! Stani!’ i kada sam stao u retrovizoru sam video da je bacio kroz prozor nešto nalik pištolju, nisam siguran, i onda je rekao da nastavimo“, ispričao je Starovlah.

Jučerašnja odbrana Starovlaha u suprotnosti je sa navodima tužilaštva da je pištolj u reku bacio drugi optuženi – Aleksandar Đuranović. Đuranović je ranije priznao da se on otarasio pištolja.

Kako je ispričao, nakon toga je Jelenu Krušedolac zvao Zoran Vukić, njen tadašnji dečko, ali je on čuo samo segmente tog razgovora. Rekao je da misli da je Vukić pričao kako je iščupao i polomio opremu za snimanje koja je bila na splavu.

Tužilac Saša Drecun imao je primedbu smatrajući da je Starovlah detaljnije opisao dešavanja u noći ubistva Dunjića sada, četiri i po godine kasnije, nego kada je to činio nakon događaja.

Podsetimo, Dunjić je ubijen u maju 2014. ispred splava „Džimis“ u Beogradu. Sa njim u kolima bila je njegova prijateljica Nina Šobota koja je pogođena u stomak i butinu.

Za ubistvo su u martu 2015. optuženi šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović i još osmoro kojima se na teret stavlja da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina. Đurović je, prema navodima optužnice, izašao sa splava, prišao kolima, pokucao na prozor i, kada je Dunjić spustio staklo, ispalio u njega sedam hitaca, piše u optužnici. Pištolj je potom dao drugom optuženom koji ga je bacio u Dunav.

Đurović je u bekstvu, a na optuženičkoj klupi su Goran Knežević i Bojan Starovlah optuženi da su mu pomogli da pobegne i sakrije se, kao i vlasnik splava Miloš Milosavljević i Vuk Musić jer su uklonili opremu za video-nadzor.

Ko je bio Dunjić

U trenutku kada je ubijen, iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice.

Osuđen je na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda. Po izlasku iz zatvora 2013. godine, Dunjić je sa grupom navijača u Segedinu napao predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Zbog ovog napada Dunjić je osuđen na dve godine zatvora, ali kaznu nikada nije odslužio – ubijen je šest meseci po izricanju presude.

Aleksandar Đuranović koji je se otarasio pištolja i Marko Gvozdenović koji je uništio hard disk sa snimcima sigurnosnih kamera priznali su dela i nagodili se sa tužilaštvom.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Velibora Dunjića

Comments are closed.