Ubijen menadžer diskoteke „Bigl“ u Podgorici

Ubijen menadžer diskoteke „Bigl“ u Podgorici

Ubijeni Miodrag Kruščić

Podgoričanin Miodrag Kruščić upucan je juče u naselju Stari aerodrom u Podgorici nakon čega je preminuo, saopštila je crnogorska policija. Kruščića su bezbednosne službe označile kao člana škaljarskog klana. 

Piše: Milica Vojinović

Nepoznati napadač pucao je više puta u Kruščića u bašti restorana „Palata“ u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Ranjeni muškarac prebačen je u Urgentni centar gde je preminuo, piše u saopštenju policije.

Nedaleko od mesta ubistva pronađen je zapaljen automobil „golf 6“ za koji se sumnja da je korišćen prilikom napada na Kruščića, pišu crnogorske „Vijesti“.

Kruščića su bezbednosne službe označile kao pripadnika škaljarskog klana.

On je vodio diskoteku „Bigl“ (Bealge) u Podgorici na koju je u martu ove godine bačena bomba. Kruščić tada nije želeo da komentariše, kako je rekao za „Vijesti“, „čaršijske priče o obračunu klanova“.

Za lažno prijavljivanje bombe u diskoteci „Bigl“ u maju prošle godine osumnjičen je Vladimir Roganović, član suparničkog klana, saopštila je tada crnogorska policija. Roganović je osuđivan zbog nedozvoljenog držanja oružja, a oslobođen optužbi da je učestvovao u ubistvu navijača Crvene Zvezde Marka Vesnića. Nakon odslužene osmomesečne zatvorske kazne u Srbiji za falsifikovanje dokumenata, početkom ove godine izručen je Crnoj Cori.

Kruščić je hapšen početkom prošle godine jer je u podgoričkom restoranu „Urban bistro“ bio u društvu bezbednosno interesantnih lica iz Podgorice i Kotora kada je policija tokom racije pronašla pištolj.

Mediji su preneli da je Kruščić tada u lokalu bio sa Stevanom Stamatovićem, Milićem Šakovićem, Bobanom Vuksanovićem i Miodragom i Aleksandrom Jokićem koji su označeni kao članovi škaljarskog klana.

Kruščić je tada policiji rekao da je pronađeni pištolj pripadao njemu.

Škaljarski klan dobio je naziv po mestu Škaljari u Kotoru. Nakon nestanka više od 200 kilograma kokaina u španskom gradu Valensija 2014. godine, došlo je do razilaženja unutar ove kriminalne grupe i formiran je kavački klan.

Ova dva klana od tada su u sukobu, a u međusobnim okršajima ubijeno je i ranjeno više pripadnika oba klana.

Više o mafijaškim obračunima pročitajte u bazi podataka „Crna knjiga“

Comments are closed.