Ubijen kriminalac koji je presekao Vučićevu kolonu

Ubijen kriminalac koji je presekao Vučićevu kolonu

Luka Radulović (foto: facebook)

Luka Radulović (37), narko-diler i vozač bentlija koji je u septembru prošle godine presreo kolonu automobila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ubijen je sinoć u pivnici u Crnogorskoj ulici u Beogradu. Ovaj kriminalac je u martu osuđen kao organizator grupe koja je prodavala kokain, ali nije poslat na odsluženje zatvorske kazne.

Piše: Bojana Pavlović

Na Radulovića je nakon svađe pucao nepoznati muškarac u pivnici „Ispod mosta“, prenose mediji. Prevezen je u Urgentni Centar gde je preminuo.

Radulović je imao bogatu kriminalnu prošlost, a radio je kao obezbeđenje beogradskih klubova. Za njegovo ime pročulo se nakon što je u septembru prošle godine u jutarnjim časovim na kružnom toku kod Topčiderske zvezde bentlijem presekao kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On i dvojica mladića koji su s njim bili u kolima uhapšeni su nekoliko dana kasnije i analizom krvi utvrđeno da je Radulović bio pod dejstvom alkohola i droge.

Sledećeg meseca, Radulović je ponovo uhapšen – ovog puta kao vođa grupe koja je prodavala kokain. Početkom marta sklopio je sporazum sa tužilaštvom na tri godine, a tri dana kasnije pušten je iz pritvora. Presudu je potvrdio Viši sud, ali Radulović nije upućen na odsluženje kazne.

Zbog presretanja kolone optužen je tek u martu ove godine. Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Radulovića i još dvojice njegovih saputnika zbog ugrožavanja sigurnosti predsednika i poslalo je sudu. Viši sud je utvrdio da nije nadležan pošto je propisana kazna manja od deset godina. Slučaj je potom upućen Prvom osnovnom tužilaštvu i postupak nije završen do Radulovićeve smrti.

Korekcija: U prvobitno objavljenom tekstu bilo je netačno napisano da se Luka Radulović pojavio na tribini u društvu navijača iz grupe Aleksandra Stankovića – Saleta Mutavog i objavljena je fotografija sa tribine. Osoba koju su novinari prepoznali na fotografiji kao Radulovića zapravo nije on. Rečenica sa pogrešnom informacijom, kao i fotografija, uklonjeni su iz teksta. Izvinjavamo se čitaocima.

Comments are closed.