U pucnjavi u Baru jedan muškarac ubijen, drugi ranjen

U pucnjavi u Baru jedan muškarac ubijen, drugi ranjen

Ubistvo u Baru (foto: skrinšot barinfo.me)

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Baru u Crnoj Gori ubijen je jedan muškarac, a drugi je ranjen, saopštila je crnogorska policija. Mediji pišu da je ubijen Jovan Klisić, pripadnik barskog klana, a ranjen Velizar Gardašević.

Piše: Milica Vojinović

Pucnjava se dogodila nedaleko od restorana „Savoia“ u Baru, a ubrzo nakon događaja pronađen je zapaljeni automobil za koji se veruje da je korišćen prilikom ubistva, saopštila je crnogorska policija.

Crnogorski mediji pišu da su ubice bežeći sa lica mesta nakon pucnjave oštetile veliki broj parkiranih automobila .

Ubijen je, prema pisanju medija, Baranin Jovan Klisić, pripadnik barskog klana čiji je šef Armin Muša Osmanagić, likvidiran ispred istog restorana pre pet godina.

Klisić je ranije osuđivan, a izašao je iz zatvora u Crnoj Gori krajem avgusta ove godine, pišu mediji. U junu 2015. osuđen je zbog pucnjave ispred jednog restorana u Baru. Na sudu se branio da je pucao iz straha jer je malo pre toga ubijen njegov prijatelj Osmanagić i da nije želeo nikoga da povredi, piše portal CDM.me.

Dve godine nakon ove presude osuđen je i jer je policija u njegovom automobilu pronašla metke.

I ranjeni Nikšićanin Velizar Gardašević, prema pisanju medija, imao je krivični dosije. Osuđen je 2014. jer je jednom Baraninu pretio da će da ga povredi ukoliko mu ne prepusti zakup plaže u mestu Čanj, pisale su crnogorske „Vijesti“.

Gardašević je prošle godine hapšen zbog nelegalnog posedovanja oružja. Kako navode crnogorski mediji, policija veruje da je pre manje od dva meseca nepoznati napadač hteo da ga ubije. Navodno je tražio Gardaševića u restoranu „Savoia“, ali je, pošto ga nije zatekao, pobegao.

Sukob klanova

Klan Armina Muše Osmanagića bio je u sukobu sa barsko-budvanskom grupom Luke Đurovića koji je stradao u saobraćajnoj nesreći 2013. godine. Đurovićev brat Jovan, koga bezbednosne službe označavaju kao visokopozicioniranog člana barsko-budvanskog klana ranjen je prošle nedelje u Amsterdamu. Osmanagić je ubijen iz snajpera u septembru 2014, a ubice još nisu pronađene. 

Njegovo ubistvo je jedno od više likvidacija koje su posledica sukoba kriminalnih klanova. Ovaj sukob eskalirao je nakon 2014. godine kada je došlo do raskola između škaljarskog i kavačkog klana iz Kotora. Povod je bio nestanak više od 200 kilograma kokaina u Valensiji koji je navodno pripadao kavačkom klanu.

Sve ozbiljnije kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore potom su se priklonile jednom od klanova, piše u izveštaju obaveštajne agencije o sukobu klanova čiju kopiju poseduje KRIK. Tako se, na primer, grupa Luke Đurovića, inače bliska kriminalcu Luki Bojoviću, priklonila škaljarskom klanu.

Pročitajte više o kriminalnim likvidacijama u našoj bazi „Crna knjiga“.

Comments are closed.