U međunarodnoj akciji uhapšeno 14 srpskih državljana

U međunarodnoj akciji uhapšeno 14 srpskih državljana

Foto: MUP

U višemesečnoj akciji srpske i španske policije uhapšeno je 27 osoba među kojima 14 državljana Srbije zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine drogom, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Bojana Jovanović

Kako se navodi u saopštenju, u Španiji je uhapšeno 26 osoba, a jedna je privedena u Srbiji.

Među uhapšenima je 14 državljana Srbije, zatim državljani Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Litvanije i Švedske.

Prilikom poslednjeg hapšenja u Španiji zaplenjeno je 2.337 sadnica marihuane u različitim fazama zrelosti, 75 kilograma već obrane marihuane, 56.000 evra, četiri vozila, jedan motor i dva pištolja.

Sumnja se da je ovu kriminalnu grupu u Španiji organizovao srpski državljanin. On je sa ostalim članovima instalirao više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane, koju bi potom sušili i pakovali i prodavali raznim kriminalnim grupama u zemljama Evropske unije.

MUP navodi da su u akciji učestvovali i pripadnici policija Francuske, Italije i Nemačke koji su tokom 2017. i 2018. godine uhapsili sedam osoba – pet državljana Srbije i dva državljanina Rumunije. Kod njih je pronađeno 254 kilograma marihuane.

Od ove organizovane kriminalne grupe tokom dosadašnjeg rada ukupno je oduzeto 330 kilograma opojne droge marihuane, uhapšene su 34 osobe, a za jednom se intenzivno traga, navodi MUP.

Comments are closed.