U akciji policije uhapšen osuđivani navijač Uroš Mišić

U akciji policije uhapšen osuđivani navijač Uroš Mišić

ilustracija (foto: MUP)


U današnjoj akciji policije uhapšen je osuđivani navijač „Crvene zvezde” Uroš Mišić. Paralelno sa ovim hapšenjem policija je privela i optuženog narko-bosa Darka Šarića i osumnjičene članove njegove grupe. Još nije poznato da li je se Mišić sumnjiči da je bio deo Šarićeve grupe.


Piše: Milica Vojinović

Mišić je priveden u sklopu akcije u kojoj je uhapšeno pet osoba među kojima su i Šarić i njegov advokat Dejan Lazarević, saznaje KRIK. Policija još nije potvrdila ovo hapšenje, pa nije poznato za šta se Mišić sumnjiči, niti da li je bio deo Šarićeve grupe.

Mišić je poznat kao navijač „Crvene zvezde“ i osuđivan je za nanošenje teških povreda žandarmu koga je napao bakljom na stadionu Crvene zvezde 2007. godine. Za ovo je osuđen na pet i po godina zatvora, ali nije odležao celu kaznu. Izašao je iz zatvora početkom decembra 2012. pošto je amnestiran zahvaljujući Zakonu o amnestiji koji je donet kada je na vlast došla Srpska napredna stranka, amnestiran.

Sarađivao je sa grupom crnogorskog kriminalca Slobodana Šaranovića koja je osuđena za ubistvo Nikole Bojovića, brata ozloglašenog kriminalca Luke Bojovića. Mišić je sa članovima ove grupe, kako je utvrdilo tužilaštvo, bio u Budvi na dan kada su oni ubili Miloša Vidakovića. Na jednom od snimaka koji su prikazani na suđenju za ovo ubistvo vidi se i Mišić, ali je član ove grupe koji je priznao da je ubio Vidakovića kazao da Mišić nije znao za ubistva koja pripremaju. Mišić je trebalo da svedoči na ovom suđenju, ali se nije odazvao pozivima suda.


Podsetimo, Šarić je uhapšen danas u svojoj kući na Dedinju i sumnjiči se da je organizovao kriminalnu grupu koja je izvršila ubistvo, trgovala drogom i vršila druga krivična dela. Osim njega, priveden je i njegov advokat Dejan Lazarević, koji zastupa i kriminalca Veljka Belivuka.

Šariću se od 2010. sudi za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina i pranje više od 20 miliona evra kokainskog novca.

Comments are closed.