MUP: Šarić uhapšen kao šef kriminalne grupe, priveden i njegov advokat

MUP: Šarić uhapšen kao šef kriminalne grupe, priveden i njegov advokat

Policija ispred kuće na Dedinju/Darko Šarić (foto: Miodrag Ćakić KRIK)

Optuženi narko-bos Darko Šarić uhapšen je zbog sumnji da je organizovao kriminalnu grupu koja je izvršila ubistvo, trgovala drogom i vršila druga krivična dela, saopštilo je Ministarstvo unutršanjih poslova (MUP). Sa Šarićem je uhapšen i njegov advokat Dejan Lazarević koji brani i kriminalce Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u odvojenom slučaju.

Piše: Milica Vojinović

Osim Šarića i Lazarevića, uhapšene su još tri osobe, dok se za nekima još traga. Kako se navodi u saopštenju, Šarić je bio organizator grupe koja je, kako se sumnja, izvršila ubistvo, trgovala drogom, a tereti se i za nezakonito posedovanje oružje, izazivanje opšte opasnosti i zloupotrebu položaja.

Krivična dela su vršili u Srbiji, Evropi i Južnoj Americi, navodi policija. U akciji u kojoj je pala grupa učestvovale su i međunarodne organizacije EUROPOL i EUROJUST, kao i policije Srbije i Hrvatske.

Uhapšenima je određeno dvodnevno policijsko zadržavanje, a biće saslušani u Tužilaštvu za organizovni kriminal (TOK).

Policija je i dalje ispred Šarićeve kuće na Dedinju gde se već satima vrši pretres, javlaju novinari KRIK-a koji su na licu mesta. 

Šariću se od 2010. sudi za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina. Za ovo je osuđen dva puta – na 20, pa na 15 godina zatvora, ali je slučaj vraćen na ponovno suđenje početkom ove godine. 

Optužen je i za pranje više od 20 miliona evra kokainskog novca. I u ovom slučaju je osuđen i to na devet godina zatvora, ali nepravosnažno pošto presudu trenutno razmatra Apelacioni sud u Beogradu.

Posle gotovo četiri godine bekstvu, predao se policiji 2014. godine. Od tada je u pritvoru, ali je u decembru prošle godine iz zatvorskog prebačen u kućni pritvor i boravi u svom domu na Dedinju.

Comments are closed.